Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CEMİL BAYIK ÇATIŞMA ARTAR
CEMİL BAYIK ÇATIŞMA ARTAR
Terör örgütü PKK -KCK  liderlerinden Cemil Bayık, Türkiye'yi küstah bir şekilde tehdit etti.TAK örgütünün PKK ile ilişkisinin olmadığını söyleyen Bayık, sivillere yönelik eylemleri kınadıklarını ancak birinci Ankara saldırısı gibi askerlere yönelik eylemlerin savaşın parçası gördüklerini söyledi.
25 Nisan 2016, 09:21

 

Terör örgütü PKK -KCK  liderlerinden Cemil Bayık, Türkiye'yi küstah bir şekilde tehdit etti.

KCK Eş Genel Başkanı Bayık, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki Kandil Dağları'nda BBC muhabiri Ian Pannell'ın sorularını yanıtladı.

 

IŞİD'e karşı mücadele konusunda koalisyon güçleriyle PKK arasında dolaylı bir temas olup olmadığı yönündeki sorulara cevap veren Bayık, başta ABD olmak üzere IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan ülkelerle doğrudan temas içerisinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin operasyonlardan vazgeçmemesi halinde çatışmaları tırmandıracaklarını belirten Bayık, Ankara'yı diz çöktürmeye çalışmakla suçladı.

'ABD ile PKK arasında temas var'

Cemil Bayık Ağustos ayında ABD ile temas kurduklarını söylemiş ancak bu açıklama ardından Amerikan Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı reddetmişti.

Bayık, "BBC muhabirinin Kerkük'te görüştüğümüz PKK komutanları Koalisyon güçleriyle dolaylı temasları olduğunu söyledi, bu doğru mu" sorusuna şu cevabı verdi:

"Dolaylıdan da öte direkt de sayılabilir. Çünkü bizim güçlerimizin DAEŞ'le nasıl mücadele ettiğini dünya alem biliyor. Koalisyon güçlerinden gizli, DAEŞ'le mücadele yürütülmedi. Zaman zaman görüşmeler bile olmuştur. DAEŞ'e karşı mücadele eden, gerillayla iletişime geçmek zorunda."

 

Bayık, muhabirin bu temasla ABD'den mi bahsettiği sorusuna, "Amerika'dan da, İngiltere'den de… Koalisyon güçlerini temsil eden esas Amerika'dır tabi. Sorun Amerika'yla veya başka biriyle görüşüp görülmeme sorunu değildir" cevabını verdi.

BBC, söz konusu haberi "PKK Türkiye'yi uzun bir bağımsızlık savaşı için uyarıyor" başlığıyla duyurdu.

TAK örgütünün PKK ile ilişkisinin olmadığını söyleyen Bayık, sivillere yönelik eylemleri kınadıklarını ancak birinci Ankara saldırısı gibi askerlere yönelik eylemlerin savaşın parçası gördüklerini söyledi.

Türkiye'yi bölmek istemediklerini savunan Bayık, örgütün müzakerelere halen açık olduğunu söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ KIRSALA ÇEKİLME TALİMATI VERMİŞTİ

Geçtiğimiz yaz mevsiminden bu yana ağır kayıplar veren ve şehir merkezlerindeki yapılanmalarını kaybeden terör örgütü, telsiz mesajlarında birçok kez kırsala çekilme talimatı vermişti.

Geçtiğimiz aylarda örgütün lider kadrosu arasında da kavga çıkmıştı. Bayık'ın 'Öcalan İmralı'da ölse de kurtulsak' dediği medyaya yansımış, bu sözler üzerine Demhat Agit'le Bayık kavga etmişti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR