Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZÜR DİLENDİ BİZDE ADIM ATTIK
ÖZÜR DİLENDİ BİZDE ADIM ATTIK
Putin, “Ankara’nın düşürülen uçak için özür dilediği biliniyor. Bu nedenle yakın zamanda ikili işbirliğinin yeniden başlatılması için adım atacağız” dedi.
30 Haziran 2016, 17:02

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya uçağının düşürülmesinden ötürü dilenen özür ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin’den bir açıklama daha geldi. Putin, “Ankara’nın düşürülen uçak için özür dilediği biliniyor. Bu nedenle yakın zamanda ikili işbirliğinin yeniden başlatılması için adım atacağız” dedi.

Anadolu Ajansı kesinlikle özür yok diye çırpınmasına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Rusya’dan özür dilediğini, bu nedenle tarafların ilişkilerini yeniden başlatacağını diyerek nokta koydu..

Sputnik’in haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda büyükelçilerle gerçekleştirdiği toplantıda konuya değinen Putin, şöyle konuştu:

“Dün bu ülkenin Cumhurbaşkanı’yla (Recep Tayyip Erdoğan) görüştüm. Ankara’nın düşürülen Rus bombardıman uçağı için özür dilediği biliniyor. Bu nedenle yakın zamanda ikili işbirliğinin yeniden başlatılması için önlemler alınacak.”

“Suriye’de krizin nihai çözümüne çok uzağız”

Putin Suriye’de süren iç savaş hakkında da şöyle konuştu:

“Terörle mücadelenin merkezinde yer alan ülke Suriye oldu. Bu ülkenin kaderinin yalnızca Ortadoğu’nun geleceğini belirlemeyeceğini söylemek abartı olmaz. IŞİD’le mücadelenin sonucu Suriye topraklarında belli olacak.

“Suriye krizi nihai olarak çözülmesine henüz çok uzağız. Fakat Suriye’de edinilen deneyim, yalnızca Rusya’nın ısrarcı olduğu geniş bir terörle mücadele cephesi kapsamında güçlerin birleştirilmesi ile terörizme ve insanlığın karşı karşıya olduğu diğer tehditlere karşı koyulabileceğini gösterdi.”

“özür” tartışması

Kremlin, 27 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye F16’larının düşürdüğü Rusya Su-24 uçağının pilotunun ölümü için Putin’e özür dilediğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, mektupla ilgili açıklamasında, Rusya askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek, “kusura bakmasınlar diyorum” ifadelerini kullandığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin’e gönderdiği mektupla ilgili, “Putin’e gönderdiğim mektupla hem yaşanan hadiseden dolayı duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel işbirliği imkanlarını hatırlattım” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım ise TRT’de katıldığı canlı yayında “Mektubun içeriği çok açık. Biz üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Burada hayatını kaybedenlerin aileleriyle acılarını paylaştığımızı söylüyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi ifade ediyoruz” demişti.

Anadolu Ajansı (AA) ise, Erdoğan’ın Putin’e gönderdiği mektupta kesinlikle özür ifadesinin yer almadığını iddia etmişti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR