Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU MEKTUP MÜTTEFİKLİĞE SIĞMAZ
BU MEKTUP MÜTTEFİKLİĞE SIĞMAZ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın '' ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın F-35 mektubu Müttefiklik ruhuna da ikili ilişkilerin ruhuna da aykırıdır. Bu mektubun gönderildiği zamanla eş zamanlı olarak sızdırılması da ciddiyetsizliktir''.
13 Haziran 2019, 17:41
 
 
İbrahim Kalın, F-35 mektubuyla ilgili konuştu: Gönderilmesiyle eş zamanlı sızdırılması ciddiyetsizliktir
 
Kalın, Rusya'dan alınacak S-400 füze savunma sistemi ile ilgili olarak ABD ile yaşanan gerilimle ilişkili, "Türkiye barışın istikrarın huzurun merkezde olduğu bir dış politika izlemektedir. Biz hiçbir zaman bir ilişki öbeğini, başka bir ilişki öbeğinin alternatifi olarak görmedik. Güvenliği de bu çerçevede bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu adımlar milli güvenliğimizi sağlamaya yönelik atılan adımlardır" dedi.
 
ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın F-35 mektubu Müttefiklik ruhuna da ikili ilişkilerin ruhuna da aykırıdır. Bu mektubun gönderildiği zamanla eş zamanlı olarak sızdırılması da ciddiyetsizliktir. Birkaç saat içerisinde kamuoyu ya da basın üzerinden baskı oluşturmak için bu minvalde yazılan mektuplar sızdırılmaz, bu devlet ciddiyetine uymaz. Bu mektuba bir cevap hazırlandığı daha önce açıklanmıştır.
 
Görüşmeler bu konuda devam etmektedir.
 
John Bolton ile biraz önce görüştük ve bu konu ele alındı. Hiçbir zaman biz ilişkileri koparmaktan yana olmadık, müttefiklik ruhuna uygun adımlar atmayı kendimize ilke edindik. Cevap hazırlanırken de mektubun uslubuna yönelik bir cevap verileceğinden kimsenin kaygısı olmasın. Türkiye’nin haksız bir şekilde F-35 programından çıkarılmak istenmesi Türkiye’nin egemenlik haklarına bir saygısızlıktır.
 
G-20 zirvesinde 29 Haziran’da çok büyük ihtimalle Erdoğan ve Trump bu konuyu ele alacaktır.
 
Biz F-35 programının bir müşterisi değil, bir parçasıyız, bu uzun vadeli bir yatırım. Umarım Pentagon S-400 konusunu bahane ederek bunu geciktirmek ve başka alanlara çekmek yoluna girmez, bu sadece ikili ilişkilere zarar verir.
 
İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR