Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMAN KOMANDOLARI TÜRK GEMİSİNİ BASTI!
ALMAN KOMANDOLARI TÜRK GEMİSİNİ BASTI!
Libya'ya giderken uluslararası sularda durdurulan ve komandoların gemiye çıkıp gemi personelini sorgulaması şok yaratan Türk yük gemisine yapılan baskın Avrupa gündeminde
23 Kasım 2020, 15:29
 
Libya'ya uygulanan ambargoyu denetlemek için Akdeniz'deki uluslararası sularda dolaşan Hamburg isimli Alman fırkateynindeki deniz komandoları, dün öğleden sonra Libya'ya 200 km uzakta seyreden, bisküvi ve boya taşıdığı öğrenilen Türk yük gemisi ROSELINE-A’ya baskın düzenledi.
 
Gemiye çıkan Alman ordusuna bağlı askerler gemi personelini silah doğrultarak sorguladığı görüntüleri medyada paylaşıldı.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alman Savunma Bakanlığı, “22 Kasım’da saat 15.30'da Hamburg Fırkateyni, Avrupa Birliği (AB) Akdeniz İçin Deniz Kuvvetleri’nin  talimatıyla bir Türk yolcu gemisine operasyon düzenledi. Gemideki durum sakin ve iş birliği var” ifadelerini kullandı.
 
image
 
GÜNEŞ DOĞANA KADAR KALDILAR
 
Kısa süre sonra yapılan ikinci açıklamada, “Bayrak ülkesi, gemiye çıkılmasına onay vermedi. Bu nedenle gemideki arama kesildi. Gemiye çıkan askerler indirilemeyince, kaptanın izniyle sabaha kadar gemide misafir edildi. Sabah güneşin doğuşuyla birlikte gemiden ayrıldılar” denildi.
 
 NİYE ÇIKTINIZ?
 
Alman Der Spiegel dergisi, emrin EUNAVFOR MED’in Roma'daki merkezinden geldiğini açıkladı. Alman medyası, “Türkiye aramayı durdurdu. Çok gergin saatler yaşandı” şeklinde konuyu manşetlerine taşıdı

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR