Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY IRAK'A YIKICI HAVA HAREKATI
KUZEY IRAK'A YIKICI HAVA HAREKATI
Türkiye Suriye'nin kuzeyine hava harekatı ile geniş bir alanı cehenneme çevirdi,Türkiye'nin Suriye ve Kuzey Irak’a başlattığı hava operasyonu uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.
20 Kasım 2022, 10:29
 
İstanbul’da düzenlenen kanlı saldırı sonrasında dün gece dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak’taki terör örgütlerine karşı bir hava operasyonu başlattı.
Türk savaş uçakları ve SİHA’ların dahil olduğu Pençe Kılıç Hava Harekatı’nda terör örgütleri YPG/PKK’nın mevzileri vuruldu.Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombardımanda Suriye hükümeti ve SDG güçlerinden en az 12 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yapıldı. Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.
 
Bu gelişmeye uluslararası medya kuruluşları da geniş yer ayırdı. İngiltere’den gelen haberlerde Kobani’nin de olduğu bazı bölgelerin vurulduğu belirtilirken bünyesinde terör örgütünden unsurların olduğu ve ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri’nden de açıklama geldi.
 
Omurgasında terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin olduğu ve ABD’nin de desteklemesi sebebiyle Ankara-Washington hattında gerilim yaratan Suriye Demokratik Güçleri’nin sözcüsü, Kobani’nin yanı sıra Halep ve Haseke kentlerinin yakınlarının da hedef altında olduğunu söyledi. Terör örgütü sözcüsünün açıklamalarını Fransız haber ajansı AFP yayınlarken İngiltere de askeri operasyonun detaylarını paylaştı.image
 
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, yapılan operasyonda 20’den fazla hava saldırısı gerçekleştiğini duyurdu.
Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye ve Irak'ın kuzeyine dün gece başlatılan Pençe Kılıç Hava Harekatı'nın ayrıntıları netleşti. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan 181. Pars ve 182. Atmaca filosundan havalanan F-16'ların ilk hedefi Şırnak'ın Cizre İlçesinin karşısındaki Türkiye sınırının sıfır noktasında yer alan Haseki vilayetine bağlı El Malikiyah kasabasının Karaçok Dağı yakınlarındaki Teqil Beqil Köyü oldu.
 
ABD ASKERLERİ İLE YPG'Lİ TERÖRİSTLER ORTAK TATBİKAT YAPMIŞTI
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CEMTCOM) General Michael Curilla'nın da katılımıyla ABD'li askerler ile YPG'li teröristler geçtiğimiz Eylül ayında sınırımızdan 4 kilometre içeride ağır silahlarla bu köyde ortak tatbikat gerçekleştirmişti. Zırhlı araçlara ise terör örgütünün simgeleyen paçavralar ile ABD bayrakları asılmıştı.
 
Curilla, YPG'li teröristlerden brifing aldıktan sonra da SDG'nin tepesindeki isim olan terörist elebaşı Ferhad Abdi Şahin ile görüşüp “Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yapmıştı. Ardından da öldürülen teröristler için taziye mesajı yayımlamıştı.
 
GİZLİ KAÇIŞ TÜNELLERİ VE KARARGAH BİNASI VURULDU
Dün geceki harekatta ilk hedef alınan bölgeler arasında Teqil Beqil köyü yer aldı. Köyde hava harekâtlarına karşı yüksek mukavemete sahip perde betonla inşa edilmiş birbiriyle bağlantılı bir yer altı tüneli nüfuz edici güdümlü mühimmatlarla vuruldu.
 
Tünelin aynı zamanda teröristler tarafından hapishane ve mühimmat deposu olarak kullanıldığı belirlendi. Teröristlerin kullandığı okul binası ve geçmiş yıllarda rejim askerlerinin kullandığı iki karargâh binası da vurulan hedefler arasında yer aldı. YPG'li teröristlerin ABD askerleriyle ortak tatbikat gerçekleştirdiği bölgedeki askeri eğitim alanı olarak kullandığı garaj ve hangarların da bulunduğu yerleşkeler de vurulan hedefler arasında yer aldı.
 
TSK'YA YOĞUN SALDIRILARIN OLDUĞU MİŞTENUR TEPESİ VURULDU
Suriye'de vurulan diğer hedefler arasında Türkiye'nin uzun zamandan beri kara harekatı yapmayı planladığı Tel Rifat'da yer aldı. Burada teröristlere ait 15 ayrı noktadaki uçaksavar mevzileri, olası harekat durumunda obüs ve hava harekatlarından korunabilmek için yer altı tünelleri ve sözde asayiş binası vuruldu.
 
Vurulan bir diğer hedef ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Suriye'ye açılan Mürşitpınar Hudut Kapısı'nın karşısındaki Kobani (Ayn El Arab) oldu. Kobani'de teröristlerin mevzilendikleri Al Belenoya, Dah-ir Al Arab ile Türkiye'ye yoğun füze ve havan saldırılarının yapıldığı Miştenur tepesindeki uçuksavar mevzileri imha edildi. Barış Pınarı harekat bölgesi içinde yer alan Şanlıurfa Akçakale karşısındaki Tel Abyad'ın doğusundaki Kazali köyündeki 25 hedef vuruldu, bu köyde öldürülen teröristleri, terör örgütünün “Rejim askerleri öldürüldü” diyerek dezenformasyon çabasıyla kamuoyu oluşturmaya çalışmaları dikkat çekti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR