Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALANYA SUGÖZÜ YURDUNDA ÇOCUK TACİZİ
ALANYA SUGÖZÜ YURDUNDA ÇOCUK TACİZİ
Antalya’nın Alanya ilçesinde Süleymancılara ait Sugozü Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunan eğitmen Gani Rüçhan Uyrum (22) hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
7 Mart 2024, 12:07

Antalya’nın Alanya ilçesinde Süleymancılara ait Sugozü Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunan eğitmen Gani Rüçhan Uyrum (22) hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede,Gani Rüçhan Uyrum’dan şikâyetçi olan ailelerden birine cemaat tarafından şikâyetini geri çekmesi için 300 bin TL teklif edildiği de öğrenildi.
 
İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İstismara maruz bırakılan 4 çocuğun ailesinin ise G.R.U.’dan şikâyetçi olmadığı öğrenildi. Fail Gani Rüçhan Uyrum hakkında açılan dava 1 Nisan’da Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da görülecek.

İnsanlığın her türlü değerinden uzak bu iğrenç vaka 2023 yılının kasım ayında ortaya çıkmıştı.

Bir öğrencinin ailesinin şikayeti ile gözaltına alınıp tutuklanan eğitmen Gani Rüçhan Uyrum hakkında iddianame hazırlandı ve sapkın eğitmen hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

image

Alanya'da Süleymancılara ait Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu'nda, eğitmen Uyrum öğrencilerine cinsel istismar yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınması süreci yaşları 14 olan 5 erkek çocuğun ifadelerinde, eğitmenin cinsel istismarı ile başlamıştı. 

Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda Gani Rüçhan Uyrum ’un telefonunda ‘erkek ve kız çocuklarına ilişkin cinsel içerikli görüntüler tespit edildi.’ Soruşturma sürecinde taciz ve tecavüze uğrayan öğrenci sayısının en az 10 olduğu ortaya çıkarılmiştı. 

Alanya'da Süleymancılara ait Sugözü Erkek Öğrenci Yurdunda kalan çocuğun, yurtta yaşadıklarını ailesine anlatması sonucunda skandal ortaya çıktı.
Süleymancıların yurdunda görevli Gani Rüçhan Uyrum hakkında 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve istismara uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi.image
 
ÖNCE SERBEST BIRAKILDI , SONRA TUTUKLANDI
Şikayet sonrası ifadesi alınan G.R.U, önce serbest bırakıldı. Ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunmasıyla yeniden gözaltına alınan eğitmen Uyrum tutuklandı.
 
Gani Rüçhan Uyrum hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
 
Sözcü'nün olayla ilgili olarak yayımladığı bir görüntüde bir yurt yetkilisinin, "Ortaokul öğrencileri bazen bir kadından daha cazip gelir insana..." dediği görüldü.
             image
 
ÇOCUKLAR SKANDALI ANLATTI
İddianamede çocukların ifadelerine de yer verildi. Öğrenciler,Gani Rüçhan Uyrum'un özel bölgelerine dokunduğunu, müstehcen tekliflerde bulunduğunu, cinsel çağrışım uyandırabilecek oyun oynattığını, kendisine karşı konulduğunda fiziksel şiddet uyguladığını, müstehcen içerikli videolar izletip, o konularda konuştuğunu, bazı çocukları 'karı-koca' şeklinde eşleştirdiğini, 'gel seni karım yapayım' dediğini beyan etti.
 
Bir başka madur öğrenci ise ifadesinde, Gani Rüçhan Uyrum'un kendisini yatakhaneye götürdüğünü, kimse duymasın diye elektrik süpürgesini açıp istismarda bulunduğunu söyledi. Aynı öğrenci ,sapık eğitmen Uyrum'un diğer öğrencilere yönelik de müstehcen söylemlerde bulunduğunu duyduğunu kaydetti.
 
CEP TELEFONU İNCELENDİ
Gani Rüçhan Uyrum'un cep telefonu incelemesinde, müstehcen internet sitelerine girildiği, müstehcen sosyal medya siteleri ve gruplarına üye olunduğu, cihaz içerisinde müstehcen görüntülerin kayıtlı olduğu, ifşa videolarının paylaşıldığı internet sitelerine girildiği, erkek erkeğe müstehcen görüntülerin kayıtlı olduğu, sosyal medya üzerinden erkeklerle cinsel içerikli yazışmalar ve fotoğraf paylaşımları olduğu, çocukların beyanına ilişkin başkalarıyla küfürlü mesajlaşmalar olduğu ve sosyal medyada 4 farklı kullanıcı hesabı bulunduğu tespit edildi.
 
İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUKLARIN VELİSİ KONUŞTU
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi de olayla ilgili açıklamada bulundu. Veli, "Oğlum, taciz olayını yeğenlerime anlatmış. Biz de o gün öğrendik. Beni binanın arka tarafına çektiler. 'Teyze bir şey söyleyeceğiz' dediler ve söylediler. O anda beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Çocuklardan isimleri aldım. Gerçekliğini öğrenmeye çalıştım.
 
Çok sinirlendim Gani Rüçhan Uyrum'u aradım.
Hoca, 'Öyle bir şey yok' dedi. Biz 5 dakika sonra yurda gittik Uyrum kaçmıştı. Oğlum bize olayları ağlayarak gerçek olduğunu tekrar tekrar yaşandığını anlattı. Oğlum, G.R.U'un kendisine de cinsel ilişki teklif ettiğini ve kabul etmeyince çok kötü davrandığını söyledi. Dayak olayları da çıktı. Bir videoda dayak anı görülüyordu. Normalde de geldiği günden beri bütün çocuklara dayak atıyormuş. Herkes dayak yiyormuş" dedi.
 
Diğer yandan Gani Rüçhan Uyrum'un öğrencilere uyguladığı şiddet, bir öğrencinin cep telefonu kaydı ile ortaya çıktı. Görüntülerde Gani Rüçhan Uyrum'un öğrencilere bağırdığı ve vurduğu anlar yer aldı.
 
"OĞLUM CİNSEL İLİŞKİ TEKLİFİNİ KABUL ETMEYİNCE KÖTÜ DAVRANMIŞ"
Adının açıklanmasını istemeyen bir kadın öğrenci velisi olayla ilgili açıklamada bulundu. Kadın Veli, "Oğlum, taciz olayını yeğenlerime anlatmış. Biz de o gün öğrendik. Beni binanın arka tarafına çektiler. 'Teyze bir şey söyleyeceğiz' dediler ve söylediler. O anda beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Çocuklardan isimleri aldım. Gerçekliğini öğrenmeye çalıştım. O anda sinirlenerek Gani Rüçhan Uyrum'yu aradım ulaşamadım. Sonra yeğenlerimle yurda gittik. Gani Rüçhan Uyrum'un kaçtığını öğrendik. Oğlum bize olayların çok defa yaşandığını anlattı. Normalde de geldiği günden beri bütün çocuklara dayak atıyormuş. Herkes dayak yiyormuş" dedi.
 
DAYAK, HIRSIZLIK, İSTİSMAR...
İfadelerinde çocukların parasal ihtiyaçlarına yetemez olduklarını anlatan veli, "Gani Rüçhan Uyrum'un çocukların parasıyla kantinden istediğini aldığını, çocukların eşyalarını çaldığını biliyorum. Her türlü şiddet var. Psikolojik şiddet var. Dayak var, hırsızlık var. Gani Rüçhan Uyrum ne kadar kötü şey varsa çocuklara yapmış, yaptırmış. Oğlum ilk senesinde yurttan çok memnundu. Ben de memnundum ama ta ki bu Gani Rüçhan Uyrum gelene kadar.Gani Rüçhan Uyrum geldikten sonra çocuğumun psikolojisi bozuldu. Çocuğum öyle olunca benim de bozuldu. Gerçekten psikolojim altüst. Şu an yıkık bir enkaz gibiyim" diye konuştu.
 
Gani Rüçhan Uyrum'un çocuklara zorla hırsızlık yaptırdığı, birbirlerinin çantalarından eşya aldırıp, kendisine getirttiği, kantinden çocukların parasıyla kendisine bir şeyler aldırttığı, telefondan oynadığı oyuna çocukların parasıyla eşya almak için para yüklettiği, oyunda yenildiği zaman da sinirlenip, çocuklara vurduğu, Atatürk'e hakaret ettiği iddiaları da yer aldı.
 
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yurtta yaşanan istismar skandalının ortaya çıkmasının ardından mağdur avukatları, G.R.U.’nun eğitim kaydını inceledi. Dosyaya giren bilgiye göre G.R.U.’nun herhangi bir eğitici sertifikası olmadığı ortaya çıktı. Yani MEB’e bağlı yurtta kaçak olarak ‘eğitici’ çalışıyordu. 
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR