Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YSK ADINA GÖNDERİLEN E-MAİL İÇİN UYARI
YSK ADINA GÖNDERİLEN E-MAİL  İÇİN UYARI
YSK'nın sayfasını kopyalayan dolandırıcılar, "Oy kullanacağız sandık değişti" mesajıyla, sorgulama linki gönderiyor. Şüpheli linkin açılmasıyla bilgisayara gönderilen virüsle hem bilgiler ele geçiriliyor, hem de adım adım takip sağlanıyor.
7 Mart 2024, 14:20
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin listelerinin ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğine dikkat çekerek, "Şüpheli bir link geldiğinde bunu kendi bilgisayarınızdan açmayın" uyarısında bulunuyor.
 
E-DEVLET'E BAKIN
Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nın internet sitesinden, e-devletten, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebiliyor. Bunun dışındakilere itibar edilmemesi gerekiyor.
 
YSK'DAN UYARI
Öte yandan YSK'dan da oy kullanılacak sandığın öğrenilmesi konusunda önemli bir uyarı geldi. Seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen kanallar aracılığıyla yapılabildiğini vurgulayan YSK, bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesini istedi.
 
CANLI DATA DA KULLANIYORLAR
Dijitalleşmenin artmasıyla kimlik değiştiren dolandırıcıların başvurduğu son yöntemlerse tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor. Öyle ki elinize ulaşan YSK seçmen kağıdından kısa bir süre sonra ya da kargodan satışını gerçekleştirdiğiniz araca, sağlık sonuçlarınızdan internetten yaptığınız alışverişe kadar kayda giren birçok veri anlık olarak dolandırıcıların eline geçebiliyor. Veri merkezlerini hackleyerek, buradaki dataları dolandırıcılara satan şebeke, organize şekilde milyonluk vurgunlar yapabiliyor.
 
CEP TELEFONUNA DİKKAT
Sadece SMS değil cepten de aynı vurgun hedefleniyor. Genellikle '444' 0212 veya '850' ile başlayan numaralardan arayan şebeke, "YSK'dan arıyoruz. Seçmen kaydınız ile ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgiler gerekiyor" diyerek dolandırma sürecinin startını veriyor. YSK kesin listelerin ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirtiyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR