Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Av. Remzi Kazmaz

Av. Remzi Kazmaz
AKBELEN’DE SUÇ İŞLENİYOR!
29 Temmuz 2023, 08:26
 
 
 Anayasa 169/3 md. ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ya da eyleme müdahale edilemez. Ormanların tahrip edilmesine yol açan siyasi propaganda yapılamaz. Ormanı yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz.
  AY. 56. Md. Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın görevidir.
  AY. 23. Md. Herkes yerleşme ve seyahat özgürlüğüne sahiptir. 
  AY. 10. Md. Herkes kanun önünde eşittir.
  İYUK 27.MD. Yürütmenin durdurulması; telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve açıkça hukuka aykırı olması şartlarından birlikte gerçekleşmesi halinde verilir.
  CMK 91.Md. Yakalanan kişi, Cumhuriyet savcılığınca bırakılmazsa, soruşturmanın tamamlanması için gözaltına alınmasına karar verilebilir. 
 
  İnsan hakları ve çevre hakları konusundaki davada 2 yıldan bu yana birçok hukuka aykırı işlem ve eylemlere tanık olduk. Henüz dava devam ederken şirketin Akbelen Ormanları’nı kesmeye başlaması ileride ileride telafisi imkansız zararlar getireceğinden yapılan bu işlem ve eylemlerin AY ve yasalardaki karşılığı suç işlemektir.
image
 
Biz çok iyi biliyoruz ki; bütün bu olumsuzluklara hukuksuzluğa rağmen Türkiye bir hukuk devletidir ve Akbelen’de hukuk geç de olsa hukuki ve vicdani kararını verecektir. Bölge idare mahkemelerinde ve danıştayda bu dava kazanılacak. Ama bugünlerde başta Bakanlık Yetkilileri, şirket ve kolluk kuvvetlerinin Akbelen’deki uygulamaları hukuki değildir. Bu yapılanlar ve sorumluları hukuk ve adalet önünde hesap vermelidir.
 
image
 
Remzi Kazmaz

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR