Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ EZDİ GEÇTİ
BEŞİKTAŞ EZDİ GEÇTİ
Spor To­to Sü­per Lig’in 26. haf­ta­sın­da Be­şik­taş ile ce­za­sı ne­de­niy­le sa­de­ce ka­dın ve ço­cuk ta­raf­tar­la­rın iz­le­di­ği maç­ta Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por’u 3-0 mağ­lup et­ti.
24 Mart 2014, 00:44

 

Spor To­to Sü­per Lig’in 26. haf­ta­sın­da Be­şik­taş ile ce­za­sı ne­de­niy­le sa­de­ce ka­dın ve ço­cuk ta­raf­tar­la­rın iz­le­di­ği maç­ta Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por’u 3-0 mağ­lup et­ti.

Bu so­nuç­la haf­ta­yı evinde Kay­se­rispor ye­nil­gi­siy­le ka­pa­tan 49 pu­an­lı Ga­la­ta­sa­ray’ın 1 pu­an önü­ne ge­çe­rek lig ikin­ci­li­ği­ne otur­du.

2. DA­Kİ­KA: Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por­lu Em­rah Eren’in ken­di ya­rı sa­ha­sın­da uzak­laş­tı­ra­ma­dı­ğı to­pu önün­de bu­lan Ve­li Kav­lak, sert ve düz­gün bir şut­la me­şin yu­var­la­ğı ağ­la­ra gön­der­di: 1-0.

8. DA­Kİ­KA: Fran­co’nun uzun pa­sın­da sol ka­nat­ta top­la bu­lu­şan Mot­ta, ce­za sa­ha­sı içe­ri­si­ne isa­bet­li or­ta­la­dı. Çok iyi yük­se­len Mus­ta­fa Pek­te­mek’in al­tı­pas içe­ri­sin­de yap­tı­ğı ka­fa vu­ru­şun­da, top ikin­ci kez Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por ağ­la­rı­na git­ti: 2-0.

26. DA­Kİ­KA: Ol­cay Şa­han’ın Be­şik­taş ya­rı sa­ha­sın­dan gön­der­di­ği uzun pas, Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por­lu Ser­kan Yal­çın’dan sek­ti. To­pu önün­de bu­lan Ho­los­ko’nun yap­tı­ğı sert vu­ruş­ta, ka­le­ci Em­rah Tun­cel son an­da par­mak­la­rı­nın ucuy­la me­şin yu­var­la­ğı kor­ne­re çel­di.

35. DA­Kİ­KA: Sağ ka­nat­ta top­la bu­lu­şan Ah­met Ce­be’nin ce­za sa­ha­sı içi­ne or­ta­sın­da, Ke­nan Özer al­tı­pas içe­ri­sin­de aya­ğı­na ge­len to­pa çok kö­tü vu­ra­rak mut­lak gol po­zis­yo­nun­dan ya­rar­la­na­ma­dı.

45. DA­Kİ­KA: Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por­lu Ah­met Ce­be’nin sağ ka­nat­tan ce­za sa­ha­sı içe­ri­si­ne yap­tı­ğı or­ta­da top Be­şik­taş sa­vun­ma­sın­dan sek­ti fa­kat ka­le­ci Tol­ga Zen­gin, me­şin yu­var­la­ğı kon­trol et­me­yi ba­şar­dı.

54. DA­Kİ­KA: Mus­ta­fa'nın sağ çap­raz­dan ce­za ala­nı­na ko­şu ya­pan Ol­cay’a pa­sın­da Ol­cay ce­za ala­nı­na gi­rip dar açı­dan şu­tu­nu çek­ti ama top ka­le­ci Em­rah'da kal­dı.

58. DA­Kİ­KA: Oğuz­han, ra­kip ya­rı alan­da ra­kip­le­rin­den bir bir sıy­rı­lıp pa­sı­nı sağ çap­raz­da­ki Ho­los­ko'ya ver­di. Ho­los­ko'nun sert şu­tu sa­vun­ma­dan se­kip kor­ne­re git­ti.

69. DA­Kİ­KA: Sağ ka­nat­tan kul­la­nı­lan kö­şe vu­ru­şu­nun ar­dın­dan ce­za ala­nı­na ya­pı­lan or­ta­da Ne­cip'in ka­fa vu­ru­şu sa­vun­ma­dan sek­ti ve top boş­ta kal­dı. Se­ken to­pa Ati­ba pe­nal­tı nok­ta­sı ya­kın­la­rın­dan ka­le­ye çok sert bir şut çek­ti ve to­pu ağ­la­ra gön­der­di: 3-0.

86. DA­Kİ­KA: Oğuz­han, ce­za ala­nı­na ka­dar ta­şı­dı­ğı to­pu yer­den Jo­nes'a gön­der­di ama Jo­nes'un şu­tu sa­vun­ma­nın en­ge­li­ne ta­kıl­dı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Filip Holosko rekor kırdı


Be­şik­taş’ta ge­çen haf­ta Ri­ze ma­çın­da sa­kat­la­nan ve di­zin­den ame­li­yat olan Gök­han Tö­re’nin ye­ri­ne ilk 11’de şans bu­lan Ho­los­ko maç­ta çar­pı­cı bir re­ko­ra im­za at­tı. Kar­şı­laş­ma bo­yun­ca 12 bin 965 met­re me­sa­fe kat eden Slo­vak fut­bol­cu lig­de ge­ri­de ka­lan 26 haf­ta­nın en yük­sek per­for­man­sı­na ulaş­tı. Öte yan­dan Be­şik­taş evin­de son 4 maç­ta ka­le­sin­de gol gör­me­di. Son ola­rak 18. haf­ta­da Er­ci­yes’i evin­de 3-2 yen­di­ği maç­ta ağ­la­rın­dan top çı­ka­ran Kartal son­ra­ki 4 iç sa­ha ma­çın­da sı­ra­sıy­la  şu skor­la­rı el­de et­ti: Bur­saspor (1-0), An­tal­yaspor (0-0), Es­ki­şe­hir (1-0), Ak­hi­sar (3-0).

Atiba 567 gün sonra

Atiba Hutchinson Beşiktaş adına ilk golünü attı. Kanadalı oyuncu son olarak 2 Eylül 2012 tarihinde PSV formasıyla Hollanda Ligi’nde çıktığı maçta AZ Alkmaar formasıyla gol atma başarısı göstermişti. Böylelikle Hutchinson tam 567 gün sonra gol sevinci yaşamış oldu.

Bu se­zon lig­de top­lam­da 39 gol yi­yen Ak­hi­sar, bu gol­le­rin 17’si­ni 3 bü­yük­ler­den ye­di. Ege eki­bi­ne Ga­la­ta­sa­ray 2 maç­ta 7, Be­şik­taş 2 maç­ta 6 gol at­tı. İkin­ci ya­rı he­nüz Ak­hi­sar ile oy­na­ma­yan Fe­ner­bah­çe ise ilk ya­rı­da­ rakibine 4 gol atmıştı.

‘Bizi durdurmak zor’

Beşiktaş’ın futbolu, teknik direktör Bilic’i çok memnun etti. Hırvat hoca maç sonrası “Rakibe nefes aldırmadık. Bu şekilde oynarsak durdurulması zor bir takımız” dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç sonrası çok iddialı konuştu. Takımının performansından çok memnun olduğunu belirten Hırvat hoca, “Kaliteli bir oyun izlettik. Çok da gol kaçırdık. Bu kalitede bir oyunu daha fazla taraftara izletmek isterdik. Cezalar buna engel oluyor. Rakibe nefes aldırmadık. Böyle oynamaya devam ettiğimiz sürece durdurulması zor bir takımız” dedi.

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Bir ga­ze­te­ci­nin, “Tüm olumsuzluklara rağmen se­zon so­nu el­de edi­le­cek ikin­ci­li­ği ba­şa­rı ka­bul eder mi­si­niz” so­ru­su­na ise Bi­lic “Fe­ner­bah­çe'nin avan­ta­jı var. Uzun sü­re­dir li­der gö­tü­rü­yor­lar. Ma­te­ma­tik­sel ola­rak şan­sı­mız ol­du­ğu sü­re­ce ya­rı­şın için­de ol­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Bu se­zon hem takımın hem de yönetimin iyi iş çı­kar­dı­ğı­na ina­nı­yo­rum. Top­la­nan pu­an­lar bi­zi ne­re­ye gö­tü­rür bekleyip gö­re­ce­ğiz” ce­va­bı­nı ver­di.

KAHRAMANLIK HİKAYESİ

Pek­te­mek, 11. da­ki­ka­da Son­ko ile ha­va to­pu­na çık­tı. Ka­fa­sın­da ka­na­ma mey­da­na gel­di. 5 da­ki­ka­lık mü­da­ha­le­nin ar­dın­dan ban­daj­la
de­vam et­ti. Kan akı­şı dur­madı. Kır­mı­zı­la­ra bo­ya­nan 4 for­ma­sı da de­ğiş­ti­ril­di. Yedek forma kalmayınca 61’de ke­na­ra alın­dı. Fe­da­kâr­lığıyla ge­ce­ye dam­gasını vur­du

Be­şik­taş’ta ön­ce­ki haf­ta oy­na­nan Çay­kur Ri­ze ma­çın­da 2 gol atan Mus­ta­fa Pek­te­mek dün de Ak­hi­sar ağ­la­rı­nı 1 kez sars­tı. Ne var ki Pek­te­mek at­tı­ğı gol­den çok ya­şa­dı­ğı şans­sız sa­kat­lık ve ser­gi­le­di­ği fe­da­kar­lık­la ma­ça dam­ga­sı­nı vur­du. 8. da­ki­ka­da ta­kı­mı­nı 2-0 öne ge­çi­ren gol­cü oyun­cu, 11. da­ki­ka­da ra­kip ta­kım­dan Son­ko ile ha­va to­pu mü­ca­de­le­si­ne çık­tı. Bu po­zis­yon­da ba­şı­na dar­be alan oyun­cu ye­re yı­ğı­lıp kal­dı. Te­da­vi­si uzun sü­re sa­ha içe­ri­sin­de sü­ren Pek­te­mek’in kan­lar içe­ri­sin­de ka­lan ka­fa­sı­na ban­daj te­da­vi­si ya­pıl­dı. Gol­cü isim ken­di­si­ne ya­pı­lan 5 da­ki­ka­lık mü­da­ha­le­nin ar­dın­dan oyu­na de­vam et­ti.

İlk de­ği­şen for­ma­yı Or­man al­dı

Pek­te­mek oyu­na de­vam et­se de ka­fa­sın­da­ki ka­na­ma bir tür­lü din­mek bil­me­di. Sağ­lık he­ye­ti Pek­te­mek’e sü­rek­li mü­da­ha­le­de bu­lu­nur­ken ha­kem Bü­lent Yıl­dı­rım’ın uya­rı­la­rıy­la da sü­rek­li for­ma­sı de­ğiş­ti­ril­di. 61. da­ki­ka­da oyun­dan alı­nan gol­cü oyun­cu­nun tam 4 kez for­ma­sı de­ğiş­ti­ril­di. Pek­te­mek, ye­dek ku­lü­be­sin­de bu­lu­nan 2 uzun kol­lu 2 de kı­sa kol­lu ol­mak üze­re 4 for­ma­nın ta­ma­mı­nı da kul­lan­dı. Ye­dek for­ma kal­ma­dı­ğı için zo­run­lu ola­rak oyun­dan alın­ma­sı da ge­ce­nin il­ginç bir de­ta­yı ol­du. Pek­te­mek’in de­ğiş­tir­di­ği ilk for­ma­yı baş­kan Fik­ret Or­man al­dı. İkin­ci ve üçün­cü for­ma kan­dan kul­la­nı­la­maz ha­le gel­di. Son for­ma­yı ise ya­yın­cı ku­ru­luş mu­ha­bi­ri al­dı.

Ak­hi­sar sağ­lık he­ye­ti­ne teb­rik

Kar­şı­laş­ma­nın 32. da­ki­ka­sın­da sa­kat­la­nan Be­şik­taş’ın ka­le­ci­si Tol­ga Zen­gin’e Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por sağ­lık eki­bi mü­da­ha­le et­ti. Ka­fa­sı­na al­dı­ğı dar­be­nin ar­dın­dan za­man za­man sı­kın­tı ya­şa­yan Mus­ta­fa’ya Be­şik­taş sağ­lık eki­bi­nin te­da­vi uy­gu­la­ma­sı sı­ra­sın­da sa­kat­la­nan tec­rü­be­li ka­le­ci­ye, ilk yar­dı­mı ko­nuk ta­kı­mın ça­lı­şan­la­rı yap­tı. Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por­lu sağ­lık eki­bi­nin bu cen­til­men­ce dav­ra­nı­şı­nı ha­kem Bü­lent Yıl­dı­rım ve Be­şik­taş ke­nar yö­ne­ti­mi de teb­rik et­ti. Tri­bün­ler de al­kış­la­dı.

Ersan 53 dakika dayandı

Sol ayak serçe parmağındaki nasır nedeniyle sahaya iğne olarak çıkan deneyimli futbolcu, ağrıları artınca daha fazla dayanamadı. 53. dakikada yerini Jermaine Jones’a bıraktı.

Ağ­rı­la­rı ar­tın­da Be­şik­taş’ta dün oy­na­nan Ak­hi­sar ma­çın­da ya­şa­dı­ğı sa­kat­lık­la gün­de­me ge­len fut­bol­cu­lar­dan bi­ri de sa­vun­ma­nın de­ne­yim­li isim­le­rin­den Er­san Gü­lüm ol­du. Er­san, kar­şı­laş­ma­nın 53. da­ki­ka­sın­da se­ke­rek oyun ala­nı­nı terk et­ti. De­ne­yim­li sa­vun­ma­cı­nın ye­ri­ne dev­re ara­sın­da kad­ro­ya ka­tı­lan Jer­ma­ine Jo­nes oyu­na da­hil ol­du. Er­san’ın sol ayak ser­çe par­ma­ğın­da na­sır bu­lun­du­ğu öğ­re­nil­di.

Maç­la­ra iğ­ney­le çı­kı­yor­du

Er­san Gü­lüm’ün son maç­lar­da da ay­nı ra­hat­sız­lı­ğı ya­şa­dı­ğı an­cak ta­kı­mı­nı yal­nız bı­rak­ma­mak adı­na iğ­ney­le sa­ha­ya çık­tı­ğı kay­de­dil­di. Dün­kü kar­şı­laş­ma­dan ön­ce de iğ­ne olan de­ne­yim­li de­fans oyun­cu­su­nun ağ­rı­la­rın şid­de­ti ar­tın­ca ken­di­ni da­ha faz­la ris­ke et­me­mek adı­na oyun­dan çık­ma­yı ter­cih et­ti­ği kay­de­dil­di.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR