Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OSAYİ SAMUEL OLAYLI GÜNE DAİR KONUŞTU
OSAYİ SAMUEL OLAYLI GÜNE DAİR KONUŞTU
Olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Maç sonunda sahaya giren Trabzonspor taraftarları ile yaşadığı olayın ardından Nijerya milli takım kampına giden sarı-lacivertlilerin sağ beki Bright Osayi Samuel, ülke basınına olaylı güne dair açıklamalarda bulundu.
25 Mart 2024, 16:14
 
Trendyol Süper Lig'in 30. hafta gerçekleşen Trabzonspor'daki Fenerbahçe maçı olayları hala gündemdeki yerini koruyor.
Mücadele, 3-2'lik Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlandı ve maçın bitişi ile sevinen Fenerbahçe'takımına tribünlerden atlayan holiganların saldırması  sonrasında yaşanan olaylar ise Türkiye ve dünyada gündem yarattı.image
 
Olayın ençok konuşulan ismi Fenerbahçeli futbolcu Bright Osayi-Samuel, maç sonrasında yaşanan olayları ülkesi Nijerya'da yayın yapan Brila TV'de anlattı. 
Osayi-Samuel, "Evet, sanırım her şey maçın bitiminden önce başladı; maç boyunca üzerimize cisimler atılıyordu, ki bu Türkiye'de normaldir, bilirsiniz. Ancak, o maçta çok daha fazlasını yaptılar. Sanırım hakem tüm maç boyunca 4-5 kez oyunu durdurdu. Benim için Livakovic'in darbe aldığı ve kanının aktığı bir nokta vardı, hakem orada maçı durdurmadı. Hatta o süreçte rakip takım bir gol attı." dedi. 
 
"Hakemi suçlayamam"
Nijeryalı futbolcu, "Hakem hiçbir şey yapmadı. Onu suçlayamam çünkü bunu yapacak gücü olduğunu sanmıyorum. Çünkü, birkaç kez ne yapabileceğini sormak için birileriyle konuşmaya gitti. Onlar da maçı durdurmak istemedi. Bence en başarından beri olayı tetikleyen şey buydu!" ifadelerini kullandı. image
Türkiye'de çoğu takım sahanın ortasında kutlama yapmayı sever.
26 yaşındaki futbolcu, "Bir şekilde maçı kazanmayı başardık, çünkü çok iyi oyuncularımız var. Yolumuza birçok engel koymaya çalışsalar da yine de kazanmanın bir yolunu bulduk. 3-2 kazandık. Açıkçası, Türkiye'de çoğu takım sahanın ortasında kutlama yapmayı sever. Biz de öyle yaptık. Evimizde tek maç kaybettik ve o da Trabzonspor'a karşıydı, onlar da sahanın ortasında sevindi. Ortada kutlama yaptılar. Orada hiçbir şey olmadı. Biz sahanın ortasında sevinince, bazı taraftarlar sahaya girdi, ellerinde bıçaklar vardı ve takıma saldırmaya çalıştılar." şeklinde konuştu.image 
Biri size elinde bir bıçakla geliyorsa bu nasıl nefsi müdafaa olmaz!
Kendisini ve arkadaşlarını korumak istediğini söyleyen Osayi-Samuel, "Bazı insanlar yaptıklarımın nefsi müdafaa olmadığını söylüyor. Biri size elinde bir bıçakla geliyorsa bu nasıl nefsi müdafaa olmaz! Tribünlerden çıkıp sahaya geliyorlar. Sadece takımımı ve arkadaşlarımı savunmak zorundaydım. Daha önce hiç yaşamadığım bir durumdu. Çok korkutucuydu." dedi. 
 
Osayi-Samuel, "Takım arkadaşlarımın birçoğu soyunma odasına kesikler ve morluklarla geliyordu. Bir futbol sahasında bu nasıl mümkün olabilir. Asla anlayamıyorum. Bazı takım arkadaşlarımın çok korktukları gözlerinden okunuyordu. Ben sadece takımımı savunmak zorundaydım. Çünkü herkes buna karşı duramaz. Yaptığım sadece buydu." sözlerini kullandı. 
image
"İçimde bir huzursuzluk vardı"
Fenerbahçeli futbolcu, "Sanırım yaptıklarım adrenalinden de kaynaklanıyordu. İlk dakikadan itibaren bize cisimler fırlattıklarını bildiğim için içimde bir huzursuzluk vardı. Sadece ben değildim, arkadaşlarını savunmak için mücadele eden başka takım arkadaşlarım da vardı." dedi. 
 
2020/21 sezonunun devre arası transfer döneminde QPR'den Fenerbahçe'ye katılan Osayi-Samuel, sarı lacivertli forma ile toplamda çıktığı 130 karşılaşmada 6 gol ve 11 asistlik performans sergiledi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR