Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA ÇEYREK FİNALDE
FRANSA ÇEYREK FİNALDE
Dün­ya Ku­pa­sı’nda Fran­sa ka­li­te­si­ni or­ta­ya koy­du. İkin­ci tur­da tur­nu­va­nın flaş eki­bi Ni­jer­ya ile koz­la­rı­nı pay­la­şan Ho­roz­lar, iyi oy­na­ma­la­rı­na rağ­men bir hay­li zor­lan­dı­lar.
1 Temmuz 2014, 10:06

 

Dün­ya Ku­pa­sı’nda Fran­sa ka­li­te­si­ni or­ta­ya koy­du. İkin­ci tur­da tur­nu­va­nın flaş eki­bi Ni­jer­ya ile koz­la­rı­nı pay­la­şan Ho­roz­lar, iyi oy­na­ma­la­rı­na rağ­men bir hay­li zor­lan­dı­lar.

Mü­ca­de­le­nin son da­ki­ka­la­rın­da bul­du­ğu gol­ler­le ne­ti­ce­ye git­me­si­ni bil­di ve tu­ru at­la­yan ta­raf ol­du. Kar­şı­laş­ma­ya Ni­jer­ya da­ha et­ki­li baş­la­dı. İlk teh­li­ke­li po­zis­yon da Af­ri­ka eki­bin­den gel­di.  

19. da­ki­ka­da sol ka­nat­tan Ah­med Mu­sa’nın ce­za sa­ha­sı içi­ne yap­tı­ğı or­ta­da al­tı­pa­sın için­de­ki Eme­ni­ke top­la bu­luş­tu. Yıl­dız fut­bol­cu­nun vu­ru­şun­da top ağ­lar­la bu­luş­tu, an­cak ağ­la­ra gi­den top of­sayt ge­rek­çe­siy­le gol de­ğe­ri ka­zan­ma­dı. 22. da­ki­ka­da ise Fransa net bir fır­sat­tan ya­rar­la­na­ma­dı. Fran­sa, 22. da­ki­ka­da çok net bir po­zis­yon­dan fay­da­la­na­ma­dı.

Enyeama’dan geçit yok

Val­bu­ena’nın sağ ka­nat­tan ce­za sa­ha­sı içi­ne yap­tı­ğı or­ta­da pe­nal­tı nok­ta­sı­nın he­men sa­ğın­da Pog­ba bek­let­me­den vo­le­si­ni vur­du. An­cak ya­kın me­sa­fe­den ya­pı­lan et­ki­li vu­ruş­ta to­pun ağ­lar­la bu­luş­ma­sı­na ka­le­ci En­ye­ama izin ver­me­di.Fran­sa ikin­ci dev­re­ye da­ha is­tek­li baş­la­yan tarf ol­du. Özel­lik­le Pop­ga, Ni­jer­ya sa­vun­ma­sı­nı bir hay­li zor­la­ma­ya baş­la­dı. Nijer­ya ka­le­sin­de­ki bas­kı­sı­nı ar­tır­ma­ya baş­la­yan Fran­sa’ya 77. da­ki­ka­da üst di­rek ge­çit ver­me­di. Kul­la­nı­lan kö­şe vu­ru­şun­da ar­ka di­rek­te top­la bu­lu­şan Ben­ze­ma’nın şu­tu­nu çiz­gi üze­rin­den Obi Mi­kel çe­vir­di. Ce­za sa­ha­sı­nın dı­şın­da to­pu önün­de bu­lan Ca­ba­ye’nin sert şu­tu üst di­rek­ten ge­ri gel­di. Ni­te­kim Fran­sa ara­dı­ğı go­lü 79. da­ki­ka­da bul­du.

Sol ka­nat­tan Val­bu­ena’nın kul­lan­dı­ğı kö­şe vu­ru­şun­da ka­le­ci En­ye­ama to­pu kon­trol ede­me­di se­ken to­pu iyi ta­kip eden Pog­ba, düz­gün bir ka­fa vu­ru­şuy­la to­pu ağ­lar­la bu­luş­tur­du ve ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çir­di.
 
Oyun­dan dü­şen Ni­jer­ya’nın ka­le­si­ne yük­len­me­ye de­vam eden Fran­sa, 90 ar­tı 1. da­ki­ka­da Yo­bo’nun ters bir vu­ruş­la to­pu ken­di ağ­la­rı­na gön­der­me­siy­le far­kı 2’ye çı­kar­dı. Ka­lan bö­lüm­de baş­ka gol ol­maz­ken, Fran­sa sa­ha­dan 2-0’lık skor­la ga­lip ay­rı­la­rak adı­nı çey­rek fi­na­le yaz­dır­dı.

Ni­jer­ya, Fransa’ya gö­re to­pa yüz­de 51 da­ha faz­la sa­hip ol­du. An­ca po­zis­yo­na gi­ren Ho­roz­lar ol­du. Fran­sa’nın 9 to­pu ka­le­yi bu­lur­kan Ni­jer­ya’nın 6   şu­tu çer­ce­ve­yi gör­dü. Af­ri­ka tem­sil­ci­si­nin ka­le­ci­si  En­ye­ama tam 8 net po­zis­yo­na ge­çit ver­me­ye­rek ma­ça dam­ga­sı­nı vur­du.

Brezilya’da şike şüphesi

Uzak­do­ğu’da bu­lu­nan ba­his şi­ke­ci­le­riy­le ça­lı­şan ve da­ha son­ra ya­ka­la­nan Wil­son Raj Pe­ru­mal, ki­şi­sel Fa­ce­bo­ok he­sa­bın­dan, Al­man Der Spie­gel der­gi­si mu­ha­bi­riy­le yap­tı­ğı ko­nuş­ma­sın­da Hır­va­tis­tan ile Ka­me­run ara­sın­da­ki ma­çın so­nu­cu­nu söy­le­di.

Soruşturma  

Maç­tan bir­kaç sa­at ön­ce mu­ha­bi­re bir me­saj ya­zan Pe­ru­mal, mü­ca­de­le­nin 4-0 nok­ta­la­na­ca­ğı­nı, ilk ya­rı­da ise bir oyun­cu­nun kır­mı­zı kart gö­re­ce­ği­ni yaz­dı. Mü­ca­de­le­de de, 40. da­ki­ka­da Ka­me­run’dan Alex Song kır­mı­zı kart gö­rür­ken, maç 4-0 nok­ta­lan­dı. Pe­ru­mal me­sa­jı­nın de­va­mın­da; “Ka­me­run ­ta­kı­mın­da 7 ta­ne kö­tü el­ma var” yaz­dı.

Delİl yok

Pe­ru­mal, Ka­me­run’un grup­ta oy­na­dı­ğı 3 maç­ta da şi­ke yap­tı­ğı­na inan­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Ka­me­run ile Hır­va­tis­tan ma­çı için so­ruş­tur­ma açıl­dı­ğı­nı 1 haf­ta ön­ce Sporx ya­zar­ken, ko­nu hak­kın­da açık­la­ma ya­pan FI­FA Gü­ven­lik Di­rek­tö­rü Ralf Mutsc­hke; “Dün­ya Ku­pa­sı’nda so­nu­cu bağ­la­nan bir maç ol­du­ğu­na da­ir de­lil yok” de­di.

Mujica’dan FIFA’ya tepki

Uru­gu­ay Dev­let Baş­ka­nı Jo­se Mu­ji­ca, Chi­el­li­ni’yi ısır­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le, yıl­dız oyun­cu­la­rı Lu­is Sua­rez’e 9 maç oy­na­ma­ma ve 4 ay fut­bol­dan men ce­za­sı ve­ren FI­FA’ya çok sert it­ham­lar­da bu­lun­du. Baş­kan FI­FA yö­ne­ti­mi­ni he­def alır­ken, “FI­FA bir avuç ... do­lu. Lu­is Sua­rez’ê ve­ri­len ce­za tam bir fa­şist­lik­tir. Ce­za ve­ri­le­bi­lir, an­cak fa­şist ce­za ve­ri­le­mez” açıklamasını yaptı. Dev­let Baş­ka­nı’nın bu söz­le­ri Uru­gu­ay’da can­lı ya­yın­da ya­yın­la­nır­ken bü­yük şok ya­şat­tı. FI­FA’nın bu açık­la­ma­la­ra ne ce­vap ve­re­ce­ği me­rak­la bek­le­ni­yor.

Manchester’in james pişmanlığı

Kolombiya ile Dünya Kupası’nda fırtına gibi esen James Rodriguez sergilediği performansıyla Manchester’ı pişman etti. 35 milyon euro değeri olan yetenekli oyuncu, 2010’da ManU tarafından beğenilmemiş

Dünya Kupası 2014'te çeyrek finalistler teker teker belli olurken, geriye kalan bölüme damgasını vuran oyuncu,Kolombiya'nın genç ismi James Rodriguez oldu. Yıldız oyuncu ile ilgili çarpıcı bir gerçek de gün yüzüne çıktı. James, Porto'ya transfer olmadan öncemenajerler aracılığı ileManchester United'a önerildi fakat o zaman takımın başında olan Alex Ferguson oralı bile olmadı.

The Guardian'ın haberine göre, 2010 yılında James teklifine kulak asmayan Sir Alex Ferguson yönetimindeki Manchester kulübü, birkaç hafta sonra Beşiktaş'ta da kiralık oynayan ancak tutunmayan Bebe'yi transfer etti.

James yerine Bebe’ye 7.5 milyon sterlin verdiler

Genç Kolombiyalı yıldız o zaman 5 milyon sterline yakın bir fiyata transfer edilecekti. İngiliz ekibi, Bebe için tam 7.4 milyon sterlin ödedi. Portekiz'in güçlü ekiplerinden Porto'ya transfer olan genç golcü Andre Villas Boas'ın takımında kısa sürede parladı şampiyonluk ve UEFA Avrupa Ligi kupası gördü. 22 yaşındaki futbolcu yetenek 2013-14 sezonunda 35 milyon Euro'ya Monaco'ya gitti ve Dünya Kupası'ndaki performansıyla da değerini yükseltti. Premier Lig devi Bebe transferi ise son senelerin en büyük fiyaskosu oldu.Önce Beşiktaş'a kiralanan Bebe, ardından ülkesi Portekiz'in yolunu tuttu ve Manchester United'a katkı vermedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR