Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA DÜNYA ŞAMPİYONU
ALMANYA DÜNYA ŞAMPİYONU
Euro 1996 şampiyonluğundan beri ilk kez uluslararası arenada zirve yapan Almanya, böylelikle 1954, 1974 ve 1990'dan sonra tarihinde 4. kez Dünya Kupası şampiyonu oldu.
14 Temmuz 2014, 08:10

 

Euro 1996 şampiyonluğundan beri ilk kez uluslararası arenada zirve yapan Almanya, böylelikle 1954, 1974 ve 1990'dan sonra tarihinde 4. kez Dünya Kupası şampiyonu oldu.

8 kezle Dünya Kupası tarihinde en çok final oynayan takım olan Almanya, aynı zamanda tarihte ilk kez Amerika kıtasında düzenlenen bir Dünya Kupası'nı kazanan ilk Avrupa temsilcisi olmayı da başardı.

2014 Dünya Kupası serüveni Almanya'nın zaferiyle noktalanırken, birçok alanda da rekorlar kırıldı.

Normal süresi golsüz biten maçta sonucu Götze'nin zeka ürünü vuruşu belirledi. FIFA 2014 Dünya Kupası'nda şampiyon Almanya oldu. Finale yakışır atak zenginliğinde başladı karşılaşma ve öyle de sürdü. 13'te Lahm ortaladı, Klose dokunamadı. 21'de Kroos inanılmaz bir hatayla Higuain'e bıraktı topu; Arjantin'li golcü bomboş durumda dışarı vurdu meşin yuvarlağı, Tangocular öne geçme fırsatını tepti. 30'daki Lavezzi'nin asistinde Higuain bu defa golü yaptı ama ofsayttı. 37'deki Schürrle'nin vuruşunda Romero iyi yer tutmuştu. İlk yarıda hareketli görünen Messi 40. dakikada kaleci Neuer'den topu kurtarsa da Panzer defansı araya girdi.

 

Uzatmada Kroos'un kornerinde Höwedes kafayı vurdu, top direkten dönünce ilk yarı golsüz bitti. İkinci yarının başında Arjantin gole yaklaştı yine. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Messi'nin vuruşu uzak direk dibinden auta çıktı. 59'da sağ kanattan Lahm'ın yaptığı ortada arka direkteki Klose'nin kafa vuruşunu Romero kontrol etti. 75'te sağdan ceza yayına doğru sokulan Messi'nin vuruşu yandan autu boyladı. Maçın bitimine doğru orta bloklar çabuk geçilmeye başlandı. 81'de Lahm getirdi sağdan ve iyi çıkardı topu; Kroos on sekiz yayından isabetli vursa Almanya golü bulabilirdi. Uzatmaya giden maçın 97. dakikasında Palacio müsait durumda Neuer'in üzerinden aşırdı topu, çok önemli bir pozisyon kaçtı Arjantin adına. 113'te Schürrle ortaladı topu altı pasta göğüsleyen Götze zeka ürünü bir vuruşla kupayı Almanya'ya getirdi: 1-0.

Mario Götze'nin uzatmalarda sahneye çıkmasıyla, 2014 Dünya Kupası'nda oyuna sonradan giren futbolcuların turnuva boyunca attığı toplam gol sayısı 32'ye yükseldi ve bu bir rekor olarak Dünya Kupası tarihine geçti.

1978 ve 1986 olmak üzere 2 Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan Arjantin ise, 3. kez finalde oyun eğdi. Tangocular, tarihinde bir kez Dünya Kupası'nda uzatmalarda gol yedi.

Bu arada, Panzerler 2014 Dünya Kupası'nda rakip filelere toplam 18 gol bıraktı ve 2002 Dünya Kupası'nda yine 18 kez fileleri havalandıran Brezilya'ya ait rekoru egale etti.

Altın top ödülü Messi'nin
2014 Dünya Kupası'nın en değerli oyuncusuna verilen Altın Top ödülü Lionel Messi'nin oldu. Altın eldiven ödülü ise Almanya file bekçisi Neuer'e verildi. Dünya Kupası'nda gol krallığını Kolombiyalı James Rodriguez kazandı. Turnuva boyunca ortaya koyduğu futbolla yıldızlaşan Rodriguez asistlerinin yanında 6 golle krallığı elde etti. Özellikle Uruguay'a attığı uzun mesafeli golü çok konuşulan futbolcuyu 5 golle Thomas Müller ve 4'er golle Neymar, Messi, Van Persie takip etti.

 

Panzer ilki başardı
FIFA 2014 Dünya Kupası finalinde Arjantin'i saf dışı bırakan Almanya 4. defa şampiyon oldu. Panzerler daha önce 1954 İsviçre, 1974 Batı Almanya, 1990 İtalya'da düzenlenen turnuvalarda şampiyonluk yaşamıştı. Ayrıca Almanya, Amerika kıtasında Dünya Kupası kaldıran ilk Avrupa ülkesi olmanın da gururunu yaşadı. Geride kalan 19 Dünya Kupası'nın 7'sine Amerika kıtası ev sahipliği yaparken, düne kadar bu turnuvalarda hiçbir Avrupa ülkesi şampiyonluk yaşayamamıştı. Öte yandan dün finalde kaybeden Arjantin 2 şampiyonlukta kaldı. 

 

Arjantin Rio'ya aktı
Final maçının da etkisiyle Rio'ya gelen Arjantin'li taraftar sayısının yüz bini geçtiği açıklandı. Arjantin taraftarları final maçı öncesi Brezilya'nın 7-1'lik Almanya ve 3-0'lık Hollanda mağlubiyetleriyle şarkılar besteleyerek alay etti. Final maçı öncesinde Brezilya  ile alay eden Tangocular sonrasında büyük üzüntü yaşadı.

3. defa final oynadılar
Almanya ve Arjantin Dünya Kupası'nda 3. defa final maçı yaptı. 1986'da Meksika Azteca Stadı'ndaki unutulmaz finali Arjantin 3-2 kazanmış, 4 yıl sonra Roma Olimpico'daki rövanşı ise 1-0'la bu defa Almanya almış, mutlu sona uzanmıştı. İki takım dün akşam Rio de Janeiro Maracana Stadı'nda 3. defa final maçı yaptı ve gülen Almanya oldu.

Mesut'un gurur gecesi
Dünya Şampiyonu Almanya'da ilk on birde forma giyen Mesut Özil tarihe geçti. Özil, Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan bir takımda yer alan ilk Türk futbolcu oldu. Mesut'un memleketi olan Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Hışırlı Köyü'nde futbolcunun yakınları ve akrabaları final maçını heyecanla takip etti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR