Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUHTEŞEMSİNİZ KIZLAR
MUHTEŞEMSİNİZ KIZLAR
A Milli Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Sırbistan'ı 62-61'lik skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi... Potanın Perileri yarı finalde yarın İspanya ile karşılaşacak
3 Ekim 2014, 21:33

 

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Sırbistan'ı 62-61'lik skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi... Potanın Perileri yarı finalde yarın İspanya ile karşılaşacak.

Millilerimiz mücadeleye Işıl Alben, Şaziye İvegin Üner, Esmeral Tunçluer, Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz beşiyle başlarken, Sırbistan da Jelena Milovanovic, Dajana Butulija, Tijama Ajdukovic, Milica Dabovic ve Ana Dabovic beşiyle parkede yer aldı.

       

İlk hücumu Ana Dabovic ile değerlendiren Sırbistan karşısında millilerimiz Şaziye İvegin Üner ve Esmeral Tunçluer ikilisiyle sayılar buldu. İlk 5 dakikayı 8-5 önde geçen A Milli Kadın Takımımız, ribaundlarda da rakibine önemli bir üstünlük sağladı. Ancak Milica Dabovic’in üç sayılık basketi ve bir hücum sonrasında da Nevena Jovanovic’in turnikesiyle skora denge geldi (10-10). İlk periyot, Bahar Çağlar’ın orta mesafe isabetiyle 18-13 millilerimizin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyotun başında savunmada daha iyi bir görüntü çizen Sırbistan, Nevena Jovanovic’in de üç sayılık basketiyle farkı iki sayıya indirdi (18-16). Alan savunmasına karşı ilk sayılarını Birsel Vardarlı Demirmen ile bulan Ay Yıldızlılarımız, buna karşın Jovanovic’i durduramayınca, Sırbistan 23-24’lük skorla öne geçti. Mola alan millilerimiz, ara sonrasında Şaziye ve Esmeral ile üç sayı çizgisinin gerisinden atışları değerlendiremezken, ilk yarıyı Sırbistan 24-30 önde kapattı.

        

Üçüncü periyotta iki takımda savunmadaki sertlik dozajını arttırırken, Milovanovic ile Dabovic’in üçer sayılık basketleriyle Sırbistan 10 sayılık farkı yakaladı (26-36).  Mola alan Ay Yıldızlılarımız, ara sonrasında Şaziye İvegin Üner ile üç sayılık basket bulmasına karşın boyalı alan savunmasında zaaflar yaşadı. Tuğçe Canıtez ve Lara Sanders’ın ateşlediği millilerimiz, Şaziye İvegin Üner’in de üç sayı isabetiyle farkı 1 sayıya indirdi (39-40). Üçüncü periyotu A Milli Kadın Takımımız, Lara Sanders’ın orta mesafe isabetiyle 41-40 önde tamamladı.

Ön alanda baskı yaparak mücadelenin final periyotuna giren Ay Yıldızlılarımız, Tuğçe Canıtez’in de üç sayılık basketiyle 33.dakikada skoru 45-40 yaptı. Jovanovic’in hücumdaki etkinliğiyle basketler bulan Sırbistan karşısında millilerimiz, Nevriye Yılmaz’ın orta mesafe isabetleriyle durumu 51-45’e getirdi. Son bölümde etkili oyununu sürdüren A Milli Kadın Takımımız, nefes kesen mücadele sonrasında karşılaşmadan da 62-61 galibiyetle ayrıldı.

IŞIL ALBEN: İspanya'nın gücünü hepimiz biliyoruz. Sahaya kazanmak için çıkacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız...

CEYHUN YILDIZOĞLU: Sırbistan'a çok saygı duyuyoruz. Yükselişte olan bir takım. Bugün de her şeyi yaptılar. İyi başladık ama yanlış atışlar yaptık. İkinci yarıda oyunu lehimize çevirdik. Bunlara rağmen yarı finale çıkmak mükemmel bir duygu. Sanders'ın hücumu kadar savunması da çok iyi. Bugün de çok başarılıydı. Bugün bu şartlara rağmen kazanmak mükemmeldi.

MİLLİ TAKIMA BÜYÜK DESTEK

A Milli Kadın Basketbol Takımı'na, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda Sırbistan ile yaptığı mücadelede, salonun büyük bölümünü dolduran taraftarlar tezahüratlarla destek verdi.

Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmada tribünlerin tamamı dolmadı. Taraftarlar, kapasitesi 13 bin 500 olan salonun önemli bölümünü doldururken, üst bölümler yarı yarıya boş kaldı.

Ankara'da özellikle taraftarın da büyük desteğiyle B Grubu'nda 3 maçını da kazanıp, lider olarak çeyrek finale çıkan ay-yıldızlı takımın Sırbistan maçını 8 bini aşkın taraftar takip etti.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da eşi ve kızıyla takip etti.

Sanders'tan 14 sayı, 19 ribaund, 5 blok

Ay-yıldızlı ekibin en skorer ve en etkili ismi Lara Sanders, galibiyetin mimarı oldu. Sanders, rakip potaya gönderdiği 14 sayı dışında 7'si hücum olmak üzere toplam 19 ribaund aldı. Yaptığı 5 blokla da savunmada müthiş bir performans ortaya koyan Sanders'in 1 de asisti bulunuyor. Sanders'ın dışında milli takımda Şaziye İvegin 12 sayı kaydederek çift hanelere ulaştı. Maçın en skorer ismi ise Sırbistan'da 18 sayı kaydeden Milica Dabovic oldu

Sırplara yine geçit yok

Sırbistan ile daha önce 3 resmi maç yapan ve bu maçların hepsini kazanan "Potanın Perileri", rakibine yine geçit vermedi. Fransa'da geçen yıl düzenlenen 34. Avrupa Şampiyonası'nda rakibini 92-71 yenen milliler, 2005 ve 2009 Avrupa şampiyonalarında da rakibine üstünlük kurdu. Türkiye'nin ev sahipliğinde 2005'te gerçekleştirilen şampiyonada grubunda yer alan o zamanki adıyla Sırbistan-Karadağ'ı 81-69 yenen kadın milliler, 2009'da Letonya'daki şampiyonada da yine aynı grupta yer aldığı Sırpları 65-55'lık skorla geçmişti.

Sırbistan 61 sayıda kaldı

Şampiyonada çeyrek final mücadelesine kadar yaptığı 4 maçta ortalama 81.7 sayı kaydeden Sırbistan, Türkiye karşısında 61 sayıda kaldı. Yaptığı sert savunmayla rakibine kolay sayı şansı tanımayan Türkiye'nin galibiyetinde bu istatistik önemli rol oynadı. Sırbistan, gruptaki maçlarda Angola'ya 102, ABD'ye 74, Çin'e 65 ve Küba'ya da 86 sayı atmıştı. Milliler, Sırpların en önemli şut silahı Ana Dabovic'i, etkili savunmasıyla durdurdu. Şampiyonada 4 maçı 15.8 sayı ortalamasıyla oynayan ve takımının en skoreri olan Ana Dabovic, ay-yıldızlıların güçlü savunması karşısında sadece 2 sayı kaydedebildi.

Kenar yönetimi yerinde duramadı

Büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Türkiye benci de büyük heyecan yaşadı. Sahada olmayan ve kenarda oturan oyuncuların her pozisyonda ayağa fırladığı maçta özellikle başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yerinde duramadı. Yıldızoğlu her pozisyonu adeta oyuncularıyla birlikte yaşarken, yaşadığı büyük heyecanla maçın son çeyreğinde üzerindeki ceketi yere attı. Karşılaşmadan sonra ise saha ortasında kenetlenen ve sevinç yaşayan ay-yıldızlılar, taraftarlardan büyük alkış aldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR