Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE İYİ BAŞLADI
FENERBAHÇE İYİ BAŞLADI
Fenerbahçe, Kadıköy'de oynadığı özel maçta Moussa Sow'un iki gol attığı maçta Vitoria Guimaraes'i 3-1 mağlup etti.
18 Temmuz 2015, 22:02

 

Kadıköy'de yaptığı ilk hazırlık maçında Ukrayna'nın Dnipro takımına 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, taraftarının önünde oynadığı ikincihazırlık maçında Vitoria Guimaraes'i Sow'un iki ve Fernandao'nun penaltı golleriyle 3-1'le geçti.

Teknik direktör Vitor Pereira, yeni transferlerden Simon Kjaer, Luis Nani, Josef De Souza ve Jose Fernandao'ya ilk 11'de görev verirken, Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba ve Fabiano Ribeiro, Portekiz temsilcisi karşısında yedek soyundu.

Yeni transferlerden Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ile Raul Meireles maç kadrosunda yer almadı.

Stat: 
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Emre Malok, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz


FenerbahçeVolkan Demirel (Dk. 46 Fabiano), Gökhan Gönül (Dk. 63 Şener Özbayraklı), Kjaer (Dk. 62 Kadlec), Bruno Alves (Dk. 62 Abdoulaye Ba), Hasan Ali Kaldırım (Dk. 46 Caner Erkin), Nani (Dk. 62 Krasic), Diego (Dk. 62 Holmen), De Souza (Dk. 73 Uygar Mert Zeybek), Alper Potuk (Dk. 46 Stoch), Moussa Sow, Fernandao (Dk. 73 Hakan Çinemre)

Vitoria Guimaraes: Douglas (Dk. 63 Assis), Arrondel (Dk. 63 Correia), Afonso, Moreno (Dk. 81 Henrique), Rocha (Dk. 64 Breno), Alex (Dk. 74 Ricardo), Bernard, Cafu (Dk. 64 Bouba Sare), Valente (Dk. 46 Vigario), Montoya (Dk. 74 Pedro), Tomane (Dk. 81 Areias)

Goller: Dk. 21 ve 68 Moussa Sow, Dk. 29 Fernandao (
Fenerbahçe), Dk. 76 Correia (Vitoria Guimaraes)

Sarı kartlar: Dk. 58 Fernandao (
Fenerbahçe), Dk. 70 Bouba Sare (Vitoria Guimaraes)

DNİPRO MAÇININ 11'İNDEN 3 DEĞİŞİKLİK


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ukrayna'nın Dnipro takımıyla Kadıköy'de oynanan son hazırlık maçının 11'inden 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Sarı-lacivertlilerin Dnipro'ya 1-0 yenildiği
 hazırlık maçında oyuna ikinci yarıda giren Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Moussa Sow, Vitoria Guimaraeskarşısında maça ilk 11'de başladı.

Dnipro karşısında ilk 11'de forma giyen Caner Erkin, Samuel Holmen ve Miroslav Stoch ise Portekiz temsilcisi karşısında yedek soyundu.

Portekizli teknik adam, Kadıköy'deki maçta kalede Volkan Demirel'e şans verirken, defansı Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım dörtlüsünden oluşturdu. Savunmanın önünde Diego ve Josef de Souza'yı görevlendiren Pereira, sağ kanatta Luis Nani sol kanatta ise Alper Potuk'a forma verdi. Sarı-lacivertlilerin ileri ucunda ise Moussa Sow ve Jose Fernandao görev aldı.

ABDOULAYE BA ESKİ TAKIMINA KARŞI


Fenerbahçe'nin Portekiz'in Porto takımından kiraladığı Abdoulaye Ba, 2013-2014 sezonunda kiralık olarak forma giydiği eski takımına karşı yedek soyundu. Maçtan önce eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Senegalli futbolcu, sempatik tavırlarıyla dikkati çekti.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle son iki
 hazırlık maçında forma giyemeyen Sırp futbolcu Milos Krasic de Vitoria Guimaraes karşısında yedek kulübesinde yer aldı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ


Fenerbahçe taraftarı, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Sarı-lacivertlilerin bu sezon Kadıköy'de oynadığı ikinci maçta da tribünlerin çok büyük kısmı boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 6 bin sarı-lacivertli taraftar takip etti.

Fenerbahçe Kulübü, maçtan bir gün önce biletleri passolig üzerinden 70 ila 220 liradan satışa sunmuştu.

MÜCADELEDEN NOTLAR

6. dakikada Diego Ribas'ın kullandığı korner vuruşunda topla buluşan Fernandao, müsait pozisyonda şutunu çekti ancak top kaleciden geri döndü.

21. dakikada 
Fenerbahçe, Moussa Sow'un golü ile 1-0 öne geçti. Sağ kanatta rakiplerini geçen Gökhan Gönül ceza sahası içine ortasını yaptı. Hasan Ali Kaldırım, rakibinden önce topa hamle yaptı fakat top kendisinden sekerek Moussa Sow'un önünde kaldı. Müsait pozisyondaki Sow, şık bir rövaşata ile topu ağlara gönderdi. 1-0.

28. dakikada 
Fenerbahçe, Fernandao'nun penaltı golü ile farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasında Alper Potuk'un şutuna Arrondel'in eli ile müdahale yapması sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. 29. dakikada penaltıyı kullanan Fernandao, kalecinin solundan topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 2-0.

50. dakikada Rocha'nın ceza sahası sol dışındaki sert vuruşunu kaleci Fabiano son anda kurtardı.

68. dakikada 
Fenerbahçe Moussa Sow'un golü ile farkı üçe çıkardı. Caner Erkin'in sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortaya Moussa Sow kafa ile vurdu. Yerden seken top kalecinin solundan ağlara gitti. Gol sonrası büyük sevinç yaşayan Moussa Sow, secdeye gitti. 3-0.

74. dakikada Uygar Mert Zeybek'in ceza sahası içinden vurduğu sert şut üst direkten döndü ve taca çıktı.

76. dakikada rakip takım
 Vitoria Guimaraes, Correia'nın golü ile farkı ikiye indirdi. Correia, ceza sahasının dışından kazanılan serbest vuruşu gole çevirdi ve farkı ikiye indirdi. 3-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca 
Fenerbahçe
 sahadan 3-1 galip ayrılmayı başardı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR