Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELÇİKA 2.YARIDA COŞTU 3 - 0
BELÇİKA 2.YARIDA COŞTU 3 - 0
Belçika, İrlanda Cumhuriyetini 3-0 mağlup ederek grupta ilk galibiyetini aldı.Bu galibiyetle ilk hafta İtalya'ya 2-0 yenilen Belçika puanını 3'e yükseltti. İrlanda Cumhuriyeti ise henüz galbiyetle tanışamadı ve 1 puanda kaldı.
19 Haziran 2016, 11:16
 
EURO 2016'da günün ilk maçında E Grubu'nda Belçika ile İrlanda Cumhuriyeti karşı karşıya geldi.Kupa'da favoriler arasında  gösterilen Belçika 2.yarıda coştu.
 
Belçika, İrlanda Cumhuriyetini 3-0 mağlup ederek grupta ilk galibiyetini aldı.
 
İlk kez büyük bir turnuvada karşı karşıya gelen Belçika ve İrlanda Cumhuriyeti maçında Belçika'nın golleri 48. ve 70. dakikada Lukaku'dan ve 61. dakikada Axel Witsel'den geldi.
Bu galibiyetle ilk hafta İtalya'ya 2-0 yenilen Belçika puanını 3'e yükseltti. İrlanda Cumhuriyeti ise henüz galbiyetle tanışamadı ve 1 puanda kaldı. 
21. dakikada De Bruyne'ün ortasında İrlanda Cumhuriyeti savunmasından seken topta Hazard'ın bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
42. dakikada De Bruyne'un sağ kanattan kullandığı köşe atışında altıpas üzerinde iyi yükselen Alderweireld'in kafa vuruşunda Hoolohan, çizgi üzerinden topu uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Belçika, 48. dakikada 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen atakta sağ kanattan hareketlenen De Bruyne'ün pasında topla buluşan R. Lukaku, ceza sahası çizgisi önünden yaptığı düzgün vuruşla Belçika'yı 1-0 öne geçirdi.
61. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda Meunier'in ortasına penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Witsel'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.
70. dakikada ani gelişen Belçika atağında Hazard'ın sağdan pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden R. Lukaku, sol ayağıyla yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluştu. 3-0
Karşılaşmayı Belçika, 3-0 kazandı.
Stat: Bordeaux
Hakemler: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Bahattin Duran (Türkiye)
Belçika: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Dembele (Dk. 57 Nainggolan), Carrasco (Dk. 64 Mertens), De Bruyne, Hazard, R. Lukaku (Dk. 83 Benteke)
İrlanda Cumhuriyeti: Randolph, Coleman, O'Shea, Clark, Ward, Hendrick, Whelan, McCarthy (Dk. 62 McClean), Brady, Hoolahan (Dk. 71 McGeady), Long (Dk. 79 Keane)
Goller: Dk. 48 ve 70 R.Lukaku, Dk. 61 Witsel (Belçika)
Sarı kartlar: Dk.42 Hendrick (İrlanda Cumhuriyeti), Dk. 49 Vermaelen (Belçika)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR