Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LYON'DA SEYİRCİLER SAHAYA İNDİ
LYON'DA SEYİRCİLER SAHAYA İNDİ
Beşiktaş bu akşam UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransız temsilcisi Lyon ile karşılaşacak. Dev maçın başlamasına dakikalar kala arbede çıktı,
13 Nisan 2017, 19:42
 
 
Beşiktaş bu akşam UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransız temsilcisi Lyon ile karşılaşacak. Dev maçın başlamasına dakikalar kala arbede çıktı, 
 
Lyonlu fanatik taraftarlarının bulunduğu güney tribününden onlarca Lyonlu bir anda sahaya girdi, bu nedenle maçın başlaması gecikti. 
Olay öncesi bir grup Lyonlu taraftarın, Türk taraftarlara saldırdığı belirtiliyor.
Maçın saat 22.00'de başlaması gerekiyordu.
 
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla deplasmanda yapacağı karşılaşma öncesi siyah-beyazlı taraftarlar, müsabakayı coşkulu bir şekilde bekledi.
 
Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Lyon kentinde toplanmaya başladı. Fransa'nın yanı sıra Türkiye ve çevre ülkelerden maçı izlemek üzere Lyon'a gelen taraftarlar, şehrin sokaklarında marşlar söyleyip, tezahüratlarda bulundu.
 
image
 
Güney tribününde çıkan kavgada maskeli bir grup Fransız taraftarının Türk taraftarlarına saldırdığı ve çıkan arbede sonrası patlayan maytap ve torpillerden etkilenen yaklaşık 2 bin seyircinin sahaya indiği öğrenildi.
 
Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi ile başlayan Beşiktaş’ın ilk hedefi grup aşamasını geçmekti. Ancak grubun son maçında Dynamo Kiev deplasmanında alınan faklı mağlubiyet rotanın UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilmesine neden olmuştu.
 
image
 
Son 32 kuraları çekilmeden ’gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz’ diye yeni hedef koyan Siyah-Beyazlılar bu turda İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva’yı geçip kurada da Olympiakos ile eşleşince yeni hedefini finale çıkmak ve kupayı kazanmak olarak koydu.
Olympiakos’u eledikten sonra Lyon ile eşleşen Kara Kartallar her ne kadar bu eşleşmeyi ’erken final’ olarak nitelendirseler de hedefini değiştirmeden Lyon’u geçerek final yolunu açmak ve Stockholm yürüyüşüne devam etmek için sonuna kadar uğraşacak.
 
FRANSIZLARDAN DOSTLUK YEMEĞİ 
Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş'a dostluk yemeği verdi. 
 
UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Lyon ile deplasmanda oynayacak olan Beşiktaş'a Fransız kulübü jest yaptı. Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas ve yönetim kurulu üyeleri, siyah-beyazlılara dostluk yemeği verdi. Yemekte Beşiktaş'ı Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Kartal Yuvaları'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mican ile Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu temsil etti.
UEFA Delgesi Jean-Paul Mievis'in de yer aldığı yemekte; Fransa Futbol Federasyonu, Fransa Ligi ve Lyon şehri yetkililerinden de katılım oldu.
 
Dünyaca tanınan Paul Bocuse restoranında gerçekleştirilen yemekte plaketler verilirken, karşılıklı olarak iyi dilekler paylaşıldı.
 
image
 
ABOUBAKAR VE QUARESMA’NIN YOKLUĞU TAKIMI ETKİLEYECEK
Beşiktaş’ta O.Lyon maçı öncesi 2 futbolcunun yokluğu oldukça büyük sıkıntı yaratacak. Olympiakos maçında kırmızı kart görüp 3 maç ceza alan Vincent Aboubakar sadece bu maçta değil rövanşta ve eğer çıkılırsa yarı finalin ilk maçında da forma giyemeyecek. Afrika Kupası’ndan döndükten sonra neredeyse oynadığı her maçta gol atan ve taraftar ile arasındaki buzları da eritmeyi başaran Aboubakar, Olympiakos maçında gördüğü kırmızı kart ve aldığı 3 maç ceza ile takımın eksik kalmasına yol açtı.
 
Bu akşam Cenk Tosun’u forvet oynatacak olan teknik direktör Şenol Güneş, sadece tek oyuncunun olmayacağını hesap ediyordu. Fakat, Trabzonspor maçında sakatlanan Quaresma’nın henüz iyileşmemesi de tecrübeli hocayı bir hayli sıkıntıya sokacak gibi duruyor. Quaresma olmadığı zamanlarda kanat oynama özelliği de bulunan Aboubakar’ı sağ tarafta oynatan Güneş, iki futbolcunun da olmaması üzerine bu bölgede ’zorunlu’ oyuncu oynatacak.
3 OYUNCU CEZA SINIRINDA
Beşiktaş’ta Aboubakar’ın kırmızı kart cezalısı olmasının yanı sıra 3 oyuncunun sarı kart ceza sınırında olması da ikinci maç için tehlike demek. Daha önceden 2 sarı kartı bulunan Caner Erkin ve Marcelo’ya son Olympiakos maçında sarı kart gören Oğuzhan da eklendi. Bu üç oyuncu bu akşam sarı kart görmeleri durumunda bir hafta sonra İstanbul’da oynanacak rövanş karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR