Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2020 TOKYO OLİMPİYATLARI ERTELENECEK Mİ ?
2020 TOKYO OLİMPİYATLARI ERTELENECEK Mİ ?
Japonya hükümeti, başkent Tokyo'da 24 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Olimpiyat Oyunları'nın koronavirüs yüzünden ertelenebileceğini açıkladı.Japonya Parlamentosu'nda konuşan Olimpiyat Bakanı Seiko Hashimoto, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'yle (IOC) imzaladıkları anlaşmanın, oyunların 2020'de kesinlikle hangi tarihler arasında organize edilmesi gerektiğine dair bir hüküm içermediğini söyledi.
3 Mart 2020, 20:47
 
 
2020 Tokyo Olimpiyatları'nın geleceğini Dünya Sağlık Örgütü belirleyecek.
 
Dünyayı sarsan koronavirüs salgınından dolayı başta Uzak Doğu olmak üzere birçok ülkedeki spor organizasyonlarında iptal ya da ertelemeye gidilirken, Japonya'nın ev sahipliğinde bu yıl düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın geleceği de belirsizliğini koruyor. 
 
İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yapıldı.
 
image
 
Açıklamada, "IOC İcra Kurulu, 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın başarısı için bugün tam bağlılığını ifade etti." denildi.
 
Açıklamada, İcra Kurulu Toplantısı'nda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin şimdiye kadar alınan tüm önlemler hakkında bir rapor sunulduğu ve raporun okunmasının ardından Tokyo 2020'nin geleceğine ilişkin kapsamlı bir istişarede bulunduğu aktarıldı.
 
IOC'nin, Birleşmiş Milletlere bağlı DSÖ'nün Kovid-19'a ilişkin tavsiyelerine uymaya devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, "IOC İcra Kurulu, değerli tavsiyeleri ve iş birlikleri için DSÖ'ye teşekkürlerini sunuyor." ifadesine yer verildi.
 
image
Açıklamada, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılacak tüm sporculara hazırlıklarına devam etme çağrısında da bulunuldu.
 
Ayrıca, sporcuların oyunların akibetine ilişkin son bilgi ve gelişmeleri "Athlete365" adlı siteden takip edebilecekleri kaydedildi.
 
Japonya Olimpiyat Bakanı Seiko Hashimoto, bugün yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın yıl sonuna ertelenebileceğini söylemişti.
 
Yaklaşık 11 bin atletin mücadele edeceği 2020 Tokyo Olimpiyatları 24 Temmuz-9 Ağustos, Paralimpik Oyunları ise 25 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR