Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARONLARDAN DÜNYA FUTBOLUNA DARBE
BARONLARDAN DÜNYA FUTBOLUNA DARBE
Avrupa'nın önde gelen 12 kulübü, UEFA'nın tehdidine rağmen "Avrupa Süper Ligi"ni kurduklarını duyurdu!UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Avrupa Süper Ligi"ni kuran kulüplere gözdağı verdi ve geri adım atmadı. Ceferin, bu organizasyonda forma giyecek futbolcuların Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında forma giymesinin yasaklanacağını açıkladı.
19 Nisan 2021, 23:22
 
 
İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün 'Avrupa Süper Ligi' adıyla yeni bir turnuva düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.
 
İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına ilişkin karar duyuruldu.
 
Avrupa futbolunda kapalı bir lig olarak kurulan ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmayarak organizasyona zarar vereceği belirtilen Avrupa Süper Ligi için UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’den açıklama geldi. Ceferin, bu lige katılan takımlarda forma giyen milli futbolcuların milli takımlarda forma giyemeyeceğini belirtti.
 
image
 
“Bu projenin saçmalığına karşı birlikteyiz” diyen Aleksander Ceferin, “Açgözlülükten başka hiçbir şeyle motive edilmeyen birkaç kulübün, kendi kendilerine hizmet teklifine karşı bir arada durduğumuzu daha fazla vurgulayamazdım. Kapalı ligde oynayan oyuncular, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemeyecekler. Milli takımlarına davet alamayacaklar” ifadelerini kullandı.
 
Buna göre; Milan’da forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Juventus’tan Merih Demiral ve Liverpool’da oynayan Ozan Kabak, EURO 2020’de A Milli Takımımızda yer alamayacak.
 
Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Milan ve Inter, ‘Avrupa Süper Ligi’nin' kurulması konusunda anlaştıklarını duyurdu.
 
DORTMUND VE BAYERN YOK 
 
Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke: "Bayern Münih ile birlikte Süper Lig'e katılım çağrısını reddettik. Sonuna kadar planlanan Şampiyonlar Ligi reformuna sadık kalacağız!" açıklamasında bulundu
 
Avrupa’nın önde gelen 12 takımının kurmaya hazırlandığı Avrupa Süper Ligi tüm dünyada yankı uyandırırken, UEFA yöneticisi ve Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Zbigniew Boniek’tek çarpıcı bir yorum geldi.
 
Polonya futbolunun efsaneleri arasındaki Boniek, Avrupa Süper Ligi’nin sporun neyle ilgili olduğunu bilmeyen kişiler tarafından oluşturulmuş bir format olduğunu söyledi.
 
“Futbol herkes içindir. Çocuklar geceleri milli takımlarında oynamayı ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı hayal eder. Avrupa Süper Ligi, sporda rekabet etmenin ne demek olduğunu bilmeyenlerin projesidir.”
 
Yeni turnuva ile futbolda büyük sıkıntılar yaşanacağını söyleyen Boniek, “Atom bombası çoktan patladı” dedi.
 
“Karar sonrası şok oldum ve kesinlikle karşıyım. Benim için futbol fikri ve güzelliği her zaman önemliydi ancak bunlar farklı zamanlardı. Süper Lig planında sporun kendisi arka plana atılıyor. Ödemeler önceden garanti ediliyor. UEFA’nın pozisyonu net ve dün yapılan açıklamada ifade edildi. Kabul edelim, 3. Dünya Savaşı için hazırlanın. Bu kez futbolda. Birileri bu savaştan çok fazla yaralanacak. Atom bombası çoktan patladı ve her türlü karara hazır olun. Futbolcuların güveni ciddi zarara uğradı ve iyi bir iklimi yeniden inşa etmek zor olacak.”
 
“AVRUPA BİRLİĞİ DEVREYE GİRECEKTİR”
“Bu kulüpler yalnız kalabilir. Yerel liglerde, kupalarda oynama imkanları olmayabilir. UEFA ve FIFA organizasyonunu kabul eden kulüplerden transfer yapmaları engellenebilir ve Süper Lig’de oynayan futbolcular, milli takıma gidemeyebilir. Resmi bir karar alınmadı ama bu konular hukuki olarak değerlendirilecek. Politikacılar konuşacak, hatta Avrupa Birliği de devreye girecektir.
 
image
 
MEN HAZIRLIĞI VAR
Dünyanın en büyük kulüplerinin yarışacağı bir Süper Lig oluşturma fikri, geçtiğimiz gece gün yüzüne çıktı. Yeni turnuvaya Avrupa’nın en güçlü liglerinden en az 12 takım katılacak. İngiltere’den Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham ve Liverpool, İspanya’dan Real Madrid, Atletico Madrid ve Barcelona ve İtalya’dan Milan, Inter ve Juventus katılacaklarını duyurdu. Bu takımlar ve oyuncuları, FIFA ile UEFA’nın tüm organizasyonlarından men edilecek.
 
Futbol dünyasında tartışma konusu yaratan Avrupa Süper Ligi'ne ABD'li dev banka JP Morgan'ın 4 milyar euroluk yatırım yapacağı belirtildi.
 
Maliyetlerle birlikte yatırımın toplam miktarı 4 milyar euroyu bulacak. Bir kaynağa göre mevcut durumda JP Morgan tarafından finanse edilecek yatırım, daha sonra diğer yatırımcılara açılabilecek.
 
Manchester United ve Real Madrid'in olduğu 12 büyük futbol kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi'nden ayrı bir lig kurmada anlaştıklarını açıkladı.
 
Kaynaklara göre kulüpler, kendilerini önümüzdeki yıllarda lig için bağlayıcı kılacak anlaşmaya imza attı. Kaynaklar bağlayıcı anlaşmanın JP Morgan'ın yatırımında önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Bir kaynağa göre JP Morgan'ın lige sağladığı finansman yüzde 2-3 arasında bir faize sahip olacak ve 23 yıllık bir dönemi kapsayacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR