Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV BULUŞMADA KAZANAN FENERBAHÇE OLDU
DEV BULUŞMADA KAZANAN FENERBAHÇE OLDU
Haftanın en önemli maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.NEF Stadyumu'nda oynanan ve hakem Halil Umut Meler'in yönettiği zorlu mücadele sarı-lacivertlilerin 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.Sarı-kırmızılıların golü 16. dakikada Kerem Aktürkoğlu'dan geldi. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller ise 31. dakika Mesut Özil ve 94. dakikada Crespo attı.
21 Kasım 2021, 21:07
 
 
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında konuk ettiği Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçen Galatasaray , üstünlüğünü koruyamayarak 2-1 mağlup oldu.
 
Nef Stadı’nda yapılan maça iyi başlayan sarı-kırmızılı takım, ilk etkili pozisyonunu 11. dakikada Sofiane Feghouli ile yakaladı ancak Cezayirli futbolcu fileleri havalandıramadı. Ev sahibi ekip, 16. dakikada geçiş hücumu sonrasında Kerem Aktürkoğlu’nun ayağından şık bir gol buldu ve 1-0’lık üstünlük yakaladı. İlk yarıda topu daha çok ayağında tutan sarı-lacivertliler ise 31. dakikada yakaladığı kontratakta Mesut Özil’in fileleri havalandırmasıyla skora denge getirdi. Mücadelenin ilk yarısı, 1-1 tamamlandı.
 
image
 
İkinci yarıda daha fazla net gol pozisyonuna giren taraf Galatasaray oldu.
 
Bir golü Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle iptal edilen sarı-kırmızılı ekip, Halil Dervişoğlu, Mbaye Diagne ve Alexandru Cicaldau ile girdiği net fırsatlardan yararlanamadı. Rakibi 83. dakikada 10 kişi kalan Galatasaray, gol için yüklenirken 90 4. dakikada Miguel Crespo’nun golüyle 2-1 geri düştü. Kalan bölümde gol sesi çıkmayınca konuk takım Fenerbahçe, sahadan 2-1 üstün ayrıldı.
 
     image
 
Bu sonuçla Galatasaray, 13. maçta 4. kez mağlup oldu ve 21 puanda kaldı. Fenerbahçe ise 7. galibiyetini alarak 23 puana yükselerek sarı-kırmızılıların 2 puan önüne geçti.
 
Galatasaray sahasında 3 maç sonra kaybetti
 
Sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig’de sahasında 3 maç sonra puan kaybetti. Ligde evinde çıktığı son 3 maçta Göztepe, İttifak Holding Konyaspor ve Gaziantep FK’yi mağlup eden Galatasaray, derbiyi kaybederek 3 maçlık iç saha galibiyet serisini sürdüremedi.
 
İç sahada 2 maç sonra kalesinde gol gören Galatasaray, bu sezon ilk kez evinde 1’den fazla gol yedi.
 
image
 
Diagne’nin golü VAR’a takıldı
 
Galatasaray’da Mbaye Diagne’nin attığı gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrasında iptal edildi. Müsabakanın 84. dakikasında kazanılan serbest vuruşu Patirck Van Aanholt kullandı. Hollandalı futbolcunun ceza sahasına gönderdiği topa kafayla vuran Diagne, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Hakem Halil Umut Meler önce gol kararı verirken VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’dan gelen tavsiye üzerine pozisyonu yeniden inceledi.
 
Meler, pozisyonda Senegalli santrforun Fenerbahçe’den Mergim Berisha’ya faul yaptığını belirleyerek golü iptal etti.
 
Sarı-kırmızılı ekip, sahasında çıktığı son 7 Fenerbahçe derbisinde galibiyet elde edemedi. Fenerbahçe’ye karşı iç sahadaki son galibiyetini 2014-2015 sezonunda 2-1’lik skorla alan Galatasaray, sonrasındaki 7 karşılaşmada 5 beraberlik, 2 yenilgi yaşadı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR