Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UÇAN ADAM TARİH YAZMAYA DEVAM DEDİ
UÇAN ADAM TARİH YAZMAYA DEVAM DEDİ
Milli atlet Ersu Şaşma, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda finale yükseldi.Ay-yıldızlı sporcu, sırıkla atlamada 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda olduğu gibi Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da finale çıkmayı başaran ilk Türk atlet olarak tarihe geçti.
24 Temmuz 2022, 08:19
 
 
Son Akdeniz Oyunları'nda şampiyon olarak tarihe geçen Ersu Şaşma, ABD'nin Eugene kentindeki 18. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da sırıkla atlamada adını finale yazdırdı. 
 
Türk atletizm tarihinin Akdeniz Oyunları'ndaki ilk sırıkla atlama şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran Ersu Şaşma, Oregon eyaletinin Eugene kentinde devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da finale kalmayı başardı.
 
image
 
İki grup halinde yapılan sırıkla atlama seçmesine ilk hakkında aştığı 5.30 ile başlayan 22 yaşındaki Ersu Şaşma, daha sonra 5.50'yi geçti. Ardından 5.65'te ve 5.75'te ikinci atlayışlarında da başarılı olan milli atlet, böylece son 12 isim arasına kalarak finale yükseldi.
 
Ay-yıldızlı sporcu, sırıkla atlamada 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda olduğu gibi Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da finale çıkmayı başaran ilk Türk atlet olarak tarihe geçti. Ersu Şaşma'nın final mücadelesi, şampiyonanın son günü olan 24 Temmuz Pazar gecesi sabaha karşı TSİ 03.25'te yapılacak.
 
YOK ARTIK MCLAUGHLIN
Öte yandan 18. Dünya Atletizm Şampiyonası kadınlar 400 metre engellide mücadele eden ABD'li sporcu Sydney McLaughlin, kendisine ait dünya rekoru yine kırarak altın madalya kazandı. Son olimpiyat şampiyonu sporcu McLaughlin, 50.68'lik süresiyle 51 saniyenin altına inen tarihteki ilk atlet olurken, son 13 ayda dördüncü kez dünya rekorunu geliştirdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR