Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHK ÜYESİ İLE HAKEMLER GERGİNLİK YAŞADI
MHK ÜYESİ İLE HAKEMLER GERGİNLİK YAŞADI
Süper Lig'de şampiyonluk ve kümede kalma heyecanı tüm hızıyla devam ederken Riva'dan gelen haber gerginlik haberi herkesi hakem camiasında konuşuluyor.
26 Nisan 2023, 13:13
 
MHK ile hakemler arasındaki soğuk savaş yerini sıcak çatışmaya çevirdi. İki taraf arasındaki gerilime yeni bir gelişme eklendi.
 
Sabri Çelik’in ardından göreve getirilen Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta’nın bazı hakemlere ısrarla maç vermemesi ortaya çıkmıştı. 
 
Riva'da ortalık karıştı MHK ile hakemler tartıştı! Başkanvekili Tolga Özkalfa apar topar salonu terk etti! 
 
tv100'den Mehmet Batuhan Ağır'ın  haberine göre Lale Orta MHK'sı, Süper Lig’de FIFA hakemi olmalarına rağmen Yaşar Kemal Uğurlu'ya 3 ay sonra maç verdirdi. FIFA yardımcı hakemi İbrahim Çağlar Uyarcan’a iki maç üst üste alt ligde görev verdirdi süper ligde uzun süre maç vermedi.
 
1. Lig’de ise hakem olarak Mehmet Türkmen, Ozan Ergün yardımcı hakemler olarak ise Kemal Mavi, Erkan Akbulut, Ali Uğurtan Demirtaş, Göktuğ Hazar Erel ve Ferdi Karadoruk, Orta’nın göreve gelmesinin ardından uzun süre maç verilmeyip, daha sonra ise kendi klasmanlarının altında maçlar verilerek ‘mobbinge’ maruz bırakılan hakemler olarak dikkat çekmişti.
 
RİVA’DA TOLGA ÖZKALFA KRİZİ
Mehmet Batuhan Ağır’ın haberine göre sabah saatlerinde MHK Başkanvekili Tolga Özkalfa ile bazı Süper Lig yardımcı hakemleri arasında sert bir tartışma yaşandı. 
Bu sabah, Türkiye Futbol Federasyonu Riva tesislerinde Süper Lig yardımcı hakemlerinin kampı vardı. Hakemler sabahın erken saatlerinde kahvaltı salonundayken Merkez Hakem Kurulu Başkanvekili Tolga Özkalfa da orada bulunuyordu.
 
Kahvaltı sırasında bazı Süper Lig Yardımcı Hakemleri ile Tolga Özkalfa ile tartışma çıktı. Tartışmanın sebebi yine “bazı hakemlere” uzun süredir maç verilmemesiydi…
 
Maç dağıtımlarının adaletsiz olduğunu düşünen ve bundan dolayı uzun süredir görev alamayan Süper Lig Yardımcı Hakemleri, MHK Başkanvekili Tolga Özkalfa'ya bu durumun sebebini sordular.
 
Tolga Özkalfa ile hakemler arasında geçen o konuşma…
 
Yardımcı Hakemler: Biz neden uzun süredir maç alamıyoruz?
 
Özkalfa: Siz siyah beyaz hata yaptınız. Cezalısınız. Ceza alanlar 7-8 haftayı gözden çıkarsın.
 
Yardımcı Hakemler: 6-7 haftadır cezadayız. Siyah beyaz hata yapıp 2 hafta sonra maç alan hakemler var.
 
Özkalfa: Siyah beyaz hata yapıp 2 haftada maç alan hakemlerin sezon başındaki puanları yüksektir.
 
Özkalfa'nın son cevabının ardından kahvaltı salonunda sesler çok yükselince MHK Başkanvekili topu yapay zekaya attı ve ortamdan ayrılmak zorunda kaldı.
 
Bilgi: Devre arasında klasmanlar yapıldı ve puanlar sıfırlandı. Yani sezonun ilk haftalarında bir hakem çok güzel ya da çok kötü maç yönetmiş bunun herhangi bir önemi yok. Her şey sıfırdan başlar.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR