Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS AÇIKLARINDA 1.5 TON
KIBRIS AÇIKLARINDA 1.5 TON
Suriye ve Kıbrıs Karpaz burnu arasında bir gemiye yapılan operasyonda 1,5 tonun üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.
18 Mayıs 2021, 20:38

 

 

Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçleri Suriye ile Kıbrıs arasındaki uluslararası sularda bir gemiye operasyon düzenleyerek 1,5 tonun üzerinde uyuşturucu madde ele geçirdi.

Suriye ile Karpaz arasındaki açıkta müdahale edilen gemiden 1,5 tonun üzerinde uyuşturucu madde çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı:"Sahil Güvenlik, Emniyet; Narkotik-Havacılık İHA-Özel Harekat birimlerimizce, Suriye açıklarında, uluslararası sularda büyük bir başarıya imza atıldı. Müdahale edilen gemide, 1,5 tonun üzerinde esrar ele geçirildi” denildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, uluslararası sularda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın beraber gerçekleştirdiği operasyonla ilgili açıklamalar yaptı.
 
"Uluslararası sularda bayraksız bir balıkçı teknesi tespit edilmiş, şüphe arz eden hareketleri anlık olarak izlenmiştir. Kısa sürede tekneye çıkılmış, dört şüpheli etkisiz hale getirilmiş, denize attıkları çuvallarda ise 1,5 ton esrar maddesine el konulmuştur" diyen Ersoy, 135 kişinin katıldığı operasyonda insansız hava araçlarının da kullanıldığını kaydetti.
 
Bakan Yardımcısı Ersoy "Onur operasyonu" olarak adlandırılan operasyonun ardından, "Coğrafi konumumuz itibarıyla uyuşturucudan doğrudan etkilenen ülkeler arasındayız. Avrupa'ya transfer edilen başta eroin olmak üzere Afyon türevleri kaçakçılığında, Avrupa'da üretilen ve Asya'ya sevkiyatı yapılan sentetik uyuşturucu, Güney Amerika'da üretilen ve Avrupa ile Asya'ya sevkiyatı yapılan kokain kaçakçılığında transit bir ülke konumundayız ve aynı zamanda hedef ülke konumundayız" dedi. Ersoy, yluslararası iş birlikleriyle uyuşturucu ile mücadeleye tititzlik ile devam edileceğini açıkladı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR