Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜÇ BAVUL SİGARA İÇİN 6 GÜN YATTI
ÜÇ BAVUL SİGARA İÇİN 6 GÜN YATTI
Emekli Korgeneral Ömer Paç, 3 valiz dolusu kaçak elektronik sigarayla yakalandı. Paç, tütün kaçakçılığı yapmaktan Kıbrıs'ta tutuklanarak cezaevine gönderilirken 6 günün ardından serbest bırakıldı.
1 Mart 2024, 19:05
 
2016-2017 yıllarında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kolordu Komutanlığı yapan emekli Korgeneral Ömer Paç, Kıbrıs'ta 3 valiz dolusu elektronik sigara tütünü kaçakçılığından tutuklanmıştı. Üç günlük tutukluluk süresi tekrar uzatılan Paç valizlerdeki sigaraların Bülent Mayın adlı kişiye ait olduğunu söyledi ve kefaletle serbest kaldı.
 
Korgeneral Ömer Paç ve tütünleri kendisine veren Bülent Mayın ve polis memuru Ahmet Ürüncüoğlu bugün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Demirhan Polis Karakolunda görevli polis memuru Sultan Gizem Dönmez, mahkemede tanıklık yaptı. Memur Dönmez, Ömer Paç’ın 22 Şubat 2024 tarihinde saat sabah 06.00 sularında Ercan Devlet Havalimanının VIP yolcu bölümünden yanında bulunan 3 valiz dolusu toplam 478 karton elektronik sigara tütünüyle yurtdışına çıktığını kaydetti. Paç’ın ihracat izni almadan Ankara Esenboğa Havalimanı’na indiğini aktaran polis memuru ürünlere burada el konulduğunu belirtti.
 
Polis memuru Dönmez, Paç’ın aynı gün saat 22.30 sıralarında KKTC'ye geri döndüğünü, ertesi gün ise tutuklandığını söyledi.
Tutuklanan Paç’ın ifadesinde sigara tütünlerini Bülent Mayın’dan aldığını itiraf ettiği aktarıldı. Bunun üzerine polis memuru tanıklık yaptığı mahkemede Bülent Mayın’ın da 25 Şubat tarihinde tutuklandığını ve ifadesinin alındığını paylaştı.image
 
ÜRÜNLERİ BİR ÇİFT SİPARİŞ ETTİ
Bülent Mayın’ın ifadesinde bir çiftin ürünleri sipariş ettiğini, bu ürünleri de Paç’a verdiğini söylediğini bildirdi. Mahkemede Paç’ın 4 Ağustos 2023 ve 22 Şubat 2024 tarihleri arasında 23 kez ülkeye giriş-çıkış yaptığı kaydedildi.
 
GÖREVLİ POLİS MÜDAHALE ETMEDİ
Diğer şüpheli polis Ahmet Ürüncüoğlu’nun ise 4 Ağustos 2023 ve 22 Şubat 2024 tarihleri arasında elektronik sigara valizleriyle çıkış yapan Paç’a müdahale etmediği, bu kapsamda görevini ihmal ettiği belirtildi.
 
Şüpheli Paç’ın avukatı, müvekkilinin KTBK’nın eski komutanı olduğunu, bu ülkeye hizmet ettiğini ifade etti. Avukat, müvekkilinin kefalet ücreti ödeyebileceğini ancak yurt dışı çıkış yasağı ve denetimli serbestlik verilmemesini talep etti.
 
Mahkeme Ömer Paç ile Bülent Mayın’ın 50’şer bin TL nakit teminat yatırmasını ve her biri için ikişer kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalamasını istedi. Mahkeme Ahmet Ürüncüoğlu’nun ise 25 bin TL nakit teminat yatırmasını ve bir kefilin 400 bin TL kefalet senedi imzalamasını istedi. Yargıç, üç şüphelinin yurt dışına çıkışını yasakladı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR