Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SUÇ MAKİNESİ ÜNİVERSİTE BÖLÜM BAŞKANI ÇIKTI
SUÇ MAKİNESİ ÜNİVERSİTE BÖLÜM BAŞKANI ÇIKTI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Yakın Doğu Üniversitesinde bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman’ın Interpol tarafından “cinsel saldırı” ve “öldürmeye teşebbüs” suçlarından arandığı ortaya çıktı.Apar topar sınırdışı edildi.
29 Mart 2024, 14:09
 
KKTC Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklı göçmen ilan edilen Fadi Al-Turjman’ın Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği bölüm başkanı olduğu ortaya çıktı.
 
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen sahte diploma soruşturması devam ederken, diğer yandan ise rüşvet iddialarıyla sarsılan yükseköğretim bu kez farklı bir olayla kamuoyunun gündemine geldi.Olay tüm KKTC'de büyük tepki çekti.Aileler '' çocuklarımızı nasıl insanlara teslim ediyorlar hiç mi sicil kaydı araştırılmaz yazıklar olsun'' dediler.image
 
Yakın Doğu Üniversitesi ,güvenlik birimleri ve KKTC yüksek öğretim kurum yetkilileri suç makinasını far etmedi mi ?
 
KKTC Resmi Gazete'nin kararına göre, Fadi Al-Turjman’ın Kanada’da İnterpol tarafından kırmızı bültenle "saldırı”, “cinsel saldırı”, “öldürmeye teşebbüs”, “zorla alıkoyma" suçlarından arandığı belirtilirken, yaşananların “öğretim görevlilerinin de geçmişinin araştırılması gerektiği” yorumlarını beraberinde getirdi.
 
Bakanlar Kurulu, Fadi Al-Turjman’ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlaki tehlikeye sokacak biçimde davranması, halk ve devlete karşı düşmanlık uyandırması veya devletin yetki ve gücüne karşı entrika çevirmesi olasılığı bulunduğundan dolayı yasaklı göçmen ilan edilmesi kararını almıştı.
              image
      Olay Kuzey Kıbrıs basını tarafından kamuoyuna duyuruldu.
Resmi Gazete'de yer alan metinde 1982 Kuveyt doğumlu Al-Turjman’ın Kanada’da Interpol tarafından kırmızı bültenle "saldırı”, “cinsel saldırı”, “öldürmeye teşebbüs” ve “zorla alıkoyma" suçlarından arandığı belirtildi.
 
KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman’ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması, halk ve devlete karşı düşmanlık uyandırması veya devletin yetki ve gücüne karşı gizli planlar kurma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR