Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜLENT CİHANTİMUR OĞLUNA ÇAĞRI YAPTI
BÜLENT CİHANTİMUR OĞLUNA ÇAĞRI YAPTI
Bülent Cihantimur, oğluna hesap vermesi için çağrıda bulundu. Cihantimur, iddiaları reddetti, vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile temasa geçtiğini söyledi, "Olanlar için çok üzgünüm, kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum" dedi.
15 Mart 2024, 13:10
 
İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz araç kullanırken ATV sürücülerini ezen, Oğuz Murat Acı'nin ölümüne yol açan Timur Cihantimur ve onu kaçıran annesi yazar Eylem Tok ABD'de görüntülenmişti. Cihantimur'un güldüğü anlar objektife yansımış, söz konusu kareler gündem haline gelmişti.
 
Gece yarısı sosyal medyaya kaza sonrası çekildiği öne sürülen bir video yansırken olayda yeni bir gelişme daha yaşandı. Estetik cerrahı Bülent Cihantimur da ifadeye çağrıldı.  
 
Cihantimur'un "şüpheli" sıfatıyla "suçluyu kayırma" suçundan ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldığı öğrenildi. image
 
"OLANLAR İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM"
Cihantimur'un ifadesinde, yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile bağlantı kurduğunu söylediği ve "Olanlar için çok üzgünüm, kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum" dediği öğrenildi. Cihantimur'un 'Aci ailesi için elinden gelen ne varsa ömrünün sonuna kadar yapacağını, oğlunun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü' söylediği belirtildi.
 
ADLİ KONTROL TALEBİ 
Cihantimur hakkında mevcut yurt dışına çıkış yasağına ek olarak imza yükümlülüğüne ilişkin adli kontrol talep edildi. Cihantimur, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
MISIR'DAN ABD'YE KAÇMIŞLARDI 
Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un 34 EEG 06 plaka sayılı araçla seyir halindeyken  yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araçlara çarpması sonucunda bir kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C hakkında   "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı.
 
Başsavcılık, 7 Mart'ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına göndermişti. Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un Mısır'dan ABD'ye geçtikleri ortaya çıkmıştı.
 
HAKKINDA YURT DIŞI YASAĞI VAR 
Soruşturma devam ederken şüphelilerin kaçmasına yardım eden Ayşe Ceren S.'nin tutuklanmış; baba Op. Dr. Bülent Cihantimur hakkında ise yurt dışı yasağı konulmuştu.
Eyüp'te 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki T. C.'nin 34 EEG 06 plaka sayılı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araçlara çarpması sonucunda bir kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu Timur Cihantimur hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı. Başsavcılık, 7 Mart'ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına göndermişti. Eylem Tok ve oğlu T.C'nin Mısır'dan ABD'ye geçtikleri ortaya çıkmıştı.image
 
Soruşturma devam ederken şüphelilerin kaçmasına yardım eden Ayşe Ceren S. tutuklanmış; baba Op. Dr. Bülent Cihantimur hakkında ise yurt dışı yasağı konulmuştu.
 
Bülent Cihantimur, bugün ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.  Soruşturma kapmasında hakkında yurt dışı yasağı konulan baba Op. Dr. Bülent Cihantimur kazayla ilgili ifade verdikten sonra adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı.
 
Bülent Cihantimur, oğluna hesap vermesi için çağrıda bulundu. 
Cihantimur, iddiaları reddetti, vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile temasa geçtiğini söyledi, "Olanlar için çok üzgünüm, kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum" dedi.
 
Cihantimur, kazazede aile için elinden gelen ne varsa ömrünün sonuna kadar yapacağını oğlunun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.
 
İfade öncesi yazılı bir açıklama yapan baba Cihantimur, ölü ve yaralılar hakkında bilgisinin olmadığını, olayı 1.5 saat sonra öğrendiğini ifade etti.
 
Eylem Tok'u defalarca aramasına rağmen telefonlarını açmadığını iddia eden Cihantimur'un Eylem Tok ve oğlunun yurtdışına çıkışını planladığı iddia ediliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR