Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
BU KADAR DA OLMAZ - Seyhan Avşar
23 Ekim 2023, 18:51
 
Sevgili okurlarım X mavi tıkımı  geri almış. O yüzden yazacağım bu dosya ne kadar görünür bilmiyorum okunması için herkesten destek bekliyorum.Evet  yine de üşenmeden yazacağım. Türkiye Anadolu Adliyesi’ndeki rüşvet skandallarını konuşuyor. Tam da bugünlerde ulaştığım bir dosya "bu kadar da olmaz" dedirten türden.
 
Olay 6 Kasım 2018 tarihinde yaşanan bir dolandırıcılık girişimiyle başladı. 
Olayların göbeğinde ise Kaan Kıvılcımer isimli bir avukat bulunuyor. İddiaya göre Kıvılcımer, Kazım Zaim isimli biriyle kendilerine ait olmayan milyon dolarlık bir arsayı  büyük serveti olan iş insanına satmaya kalkışıyor.
 
Arsanın satışı için alıcı iş insanları toplamda 500 bin TL kaparo yatırdı. Ancak tapunun yapılacağı gün yaşanan bazı olaylar iş insanlarının uyanmasına neden oldu.
 
Dolandırıldıklarını anlayan iş insanları Emniyet'e başvurmak yerine avukat Kaan Kıvılcımer'i ve Kazım Zaim'i Suadiye'deki ofislerine götürdüler. İkili ofisteki iş insanları Aziz Çalıkoğlu, Ahmet Alkoç, Yusuf Aydemir ve Cem Karaduman tarafından ayrı odalarda saatlerce darp edildi.
 
Avukat Kıvılcımer darp edilen Zaim'in hasta olduğunu söyledi. Ancak kimseye dinletemedi. İşkence 4 saat boyunca devam etti.
Sonrasında iş insanları darp ettikleri iki ismi alarak Emniyet'e götürdüler. Kıvılcımer'in kemikleri kırılmıştı. Hastaneye götürülen Kazım Zaim'in durumu iyi değildi. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle yaşam tehlikesi vardı. Yoğun bakıma alındı.
 
Dolandırılma ve darp olayına ilişkin Anadolu C. B. bir iddianame düzenledi. Yargılama başladı. Her şey yolunda gibiydi. Ancak hiçbir şey yolunda değildi. İddianamenin tamamlanmasından sadece 3 gün önce hastanede tedavi gören Kazım Zaim yaşamını yitirmişti.
 
Kazım Zaim'in ölümü hazırlanan yeni iddianamede yer almadı.
Dava görülmeye başlandı. Zaim'in eşi duruşma salonuna gelip hakimlere gözyaşı dökerek, "Eşinin uğradığı işkence nedeniyle öldürüldüğünü” söyledi. Yargılamayı yapan mahkeme Zaim'in ölümünün araştırılmasını istedi.
 
İş insanları bir anda önce şüpheli sonra ise sanık oldu. 
Başsavcılık; 4 iş adamının "Kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılmaları istedi. ATK, Zaim'in kafasına aldığı darbe nedeniyle beyin kanaması geçirdiğinin belirtti. Tutuksuz yargılanan sanıklar Aziz Çalıkoğlu, Ahmet Alkoç, Yusuf Aydemir ve Cem Karaduman bir duruşmada tutuklandı.
 
Ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan sanıkların tutuklanması ilginç değildi. Ancak ilginç olan bir şey yaşanacaktı. Sanıklar birkaç ay tutuklu kaldıktan sonra tutukluluklarına itiraz yapıldı. Dosyaya bakan mahkeme reddetti. Ancak üst mahkeme tahliye kararı verdi.
 
Ne mi oldu peki ? Sanık Cem Karaduman kaçtı ve kayıplara karıştı. Yargılamayı yapan Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi bir ölümün söz konusu olduğu dava dosyasında sanıklara "netice nedeniyle ağırlaşmış  yaralama" suçundan göstermelik cezalar verdi.
 
Bir insanı işkenceyle öldürmekle suçlanan iş insanları birkaç ay yatıp tahliye edilmişti. Üstüne birde alt sınırdan cezalandırılmıştı.
Adliye koridorlarında bu dosya oldukça konuşuldu. Kimi yargı mensuplarına göre böylesi bir tahliye münkün değildi. Bu iş için milyon dolarlar döndüğü konuşuluyordu.
 
Bu iddiayı dosyanın avukatlarına da sordum. Onlar ise tam tersi iddialarda bulundular. Onların iddiasına göre bu dosya için kendilerinden Rolex marka saat dahi isteyen yargı mensubu olmuştu. 
 
Sanıklar bu dosyadan kurtulmak için rüşvet vermiş midir,ya da yargı mensupları bu rüşveti almış mıdır bilinmez. Bu artık HSK’nın incelemesi gereken bir konu. Ancak hukuken kılıfına uydurulsa da bazı şeyler vicdana uymuyor.
 
Seyhan Avşar - Halk TV

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR