Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
CHP'DE TANSİYON YÜKSELİYOR - Seyhan Avşar
14 Eylül 2023, 13:23
 
Kavgalı kongrenin perde arkası: Afyon'da aslında neler yaşandı?
28 Mayıs seçimlerinde yaşanan ağır mağlubiyetin ardından CHP il ve ilçe kongrelerini başlattı.İlçe kongreleri 10 Eylül’de son buldu.
 
Partide 16 Eylül’de başlayan il kongrelerinin ise 15 Ekim’de tamamlanması bekleniyor.
Bir aksilik olmazsa Kurultay Parti Meclisi tarafından belirlenecek bir tarihte gerçekleştirilecek.
 
Tarihleri ve süreci yazınca her şey normal bir kurultay süreci işletiliyor gibi görünüyor değil mi? Aslında pek de öyle değil…
 
Çok değil yakın bir tarihte yine bu köşeden Kurultay’a giden süreçte kan gövdeyi götürecek demiştim.Gerçekten de öyle oldu ve olmaya devam ediyor.
 
Statükocuların ve değişimcilerin birbirlerine karşı attıkları hamleler gerilimi her geçen gün tırmandırıyor.Elbette ki bu durumun kongrelere yansımaları var.
 
Kongrelerde yaşanan tartışmalar, ağız dalaşları önceki gün yerini masa yumruklamaya hatta baygınlık geçirmeye bıraktı.
 
Neden mi bahsediyorum? Afyonkarahisar’da yapılan kongreden.
 
Kongre salonunda CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın oturduğu masaya yürüyüp bağırdığı görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. Köksal bağırırken, eşi ise vekilin oturduğu masayı yumruklamakla meşguldü.
 
Hızını alamayan Köksal kendisi gibi halkın oylarıyla seçilen ve kendisiyle aynı partiden olan vekile ağır ithamlarda bulundu. O kadar öfkelendi ki bünyesi bayıldı....
 
Yaşanan bu kavgayı taraflarına sordum.
Burcu Köksal'ın iddiasına göre Hasan Baltacı değişim ekibi tarafından bizzat CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Özgür Özel tarafından gönderilmişti. Köksal, "Baltacı bana telefonda tehditvari sözler söylemişti. 'Dayatmayı kabul etmiyoruz, bitireceğiz' gibi sözler sarfetmişti. Bende telefonda söylediği sözleri delegelere de söylemesini istedim. Ortam gergindi. Ben de gergindim. Sonra olaylar yaşandı. Ben baygınlık geçirdim zaten" diyerek anlatıyor yaşananları.
 
Baltacı ise kongreye kendisini Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız'ın davet ettiğini söylüyor. Baltacı, "Partimizi kamuoyunda tartıştırmama prensibine çok inanan bir insanım. Ama artık mesele başka. Onur ve haysiyet meselesi artık. Olay sırasında Burcu Köksal, 'hırsızlar dışarı' diye bağırıyor. Burada asıl mesele bu. Yaşanan bu durumu Parti Meclisi'mizde genel başkanımıza ileteceğiz. Ayrıca Köksal hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuşuyor.
 
"Burcu Köksal bize bağırıp çağırırken eşi üstümüze gelip, masamızı yumrukladı" diyen Baltacı, "Eşi ve eşinin kardeşleri kongre boyunca herkese saldırdılar. Ailece kongreyi bastılar. Ben kongreye kimsenin talimatıyla gitmedim. Ancak genel merkezin talimatıyla divan başkanı kongreye gönderildi.Divan başkanını delegeler seçer. Ben bir gün daha milletvekili kalacağım diye yapılan bu saygısızlığa göz yummayacağım" ifadelerini kullanıyor.
 
İki tarafında anlatımları ortada... Her şeyi anlıyorum da Köksal'ın akrabalarının kongrede ne işi olduğuna anlam veremiyorum. Bu kadar öfkeleneceği bir neden de ortada göremiyorum. Dahası Afyon'da dahi bu çirkin görüntülere tanık oluyorsak olağan kongrede yaşanacakları düşünemiyorum bile...
 
Son olarak yargıya taşınacak kadar gerilimli geçen kongrenin kazananın kim olduğunu merak edenleriniz olmuştur elbette. Kongrede 3 aday yarışa girmişti. Değişimci olduğu bilinen isim 157 oy, statükocu olan aday ise 96 oy almış. 43 oy alan üçüncü adayın da değişimcilere yakın olduğu biliniyor. Yani anlayacağınız olaylı kongrenin kazananı değişimciler....
Seyhan Avşar - Halk Tv

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR