Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP AYM'DE HAKKINI ARAYACAK
HDP AYM'DE HAKKINI ARAYACAK
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itirazın reddedilmesinin ardından, Demirtaş ve Yüksekdağ için Perşembe günü Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacak.
16 Kasım 2016, 14:58
 
 
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Partinin eş genel başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacak.
 
Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Yüksekdağ'ın, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada ifadesinin tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alınmasına Çarşamba günü karar verdi.
 
Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hâkimliği, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı aracılığıyla yaptığı serbest bırakılma talebinin reddedilmesine 14 Kasım’da karar vermişti.
 
Talebi değerlendiren üst mahkeme daha önce verilen kararda, herhangi bir isabetsizlik görülmediği, kararın usul ve yasaya uygun olduğunu gerekçe göstererek, söz konusu itirazı reddetmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR