Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜMİT ÖZDAĞ'IN PAYLAŞIMLARINA YASAK GELDİ
ÜMİT ÖZDAĞ'IN PAYLAŞIMLARINA YASAK GELDİ
İliç'te heyelan faciasının yaşandığı Çöpler altın madeniyle iligili 45 sosyal medya paylaşımı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebiyle erişime kapatıldı. Konuya ilişkin 3 paylaşımı engellenen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ açıklama yaptı.
19 Şubat 2024, 10:15
 
Ümit Özdağ'ın İliç maden felaketi paylaşımlarına erişim engeli
İliç'te heyelan faciasının yaşandığı Çöpler altın madeniyle iligili 45 sosyal medya paylaşımı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebiyle erişime kapatıldı. Konuya ilişkin 3 paylaşımı engellenen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ "Milli güvenliği ve kamu düzenini tehdit eden benim paylaşımlarım değil iktidarın altın madenlerimizi yabancı şirketlere ve yerli ortaklarına peşkeş çekmesidir." dedi...image
    
Erzincan'ın İliç ilçesinde yüzde 80'ini Kanadalı SRC Madencilik şirketine ait Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat'ta meydana gelen heyelan faciasında 9 işçi tonlarca toprağın altında kaldı. İşçileri arama çalışmaları devam ederken sorumluların tespiti için soruşturma başlatıldı. 
 
Maden işletmesinin sahibi olan Kanada merkezli SSR Madencilik'in Türkiye müdürü C.D. dün gözatlına alınmıi ardından yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
SSR Madencilik, önceki gün sekiz çalışanının daha gözaltına alındığını duyurmuştu. Aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 
Maden şirketine yönelik soruşturma sürerken Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) faciaya yönelik paylaşımları da mercek altına aldı. 
GM'nin talebi üzerine 45 sosyal medya paylaşımı "millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin 14 Şubat 2024 tarihli ve 2024/1533 sayılı kararıyla erişime engellendi. 
 
"MİLLİ GÜVENLİĞİ TEHDİT EDEN BENİM PAYLAŞIMLARIM DEĞİL..."
Engellenenler arasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın X hesabından yayınladığı 3 paylaşımlar da bulunuyor. İfade Özgürlüğü Derneği'nin konuya ilişkin açıklamasına X hesabında yer veren Özdağ şu notu düştü: 
 
"İliç madeni ile ilgili yaptığım 3 paylaşım Emniyet Genel Müdürlüğünün talebiyle, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle mahkeme kararı ile erişime engellendi. 
Milli güvenliği ve kamu düzenini tehdit eden benim paylaşımlarım değil iktidarın altın madenlerimizi yabancı şirketlere ve yerli ortaklarına peşkeş çekmesidir.Bu X’lerde Türkiye’nin güvenliği savunulmuştur. Türk halkına gerçekleri olduğu gibi söylemeye devam edeceğiz."
image
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, daha önce toprak kaymasının yaşandığı Erzincan İliç'teki altın madeninin bulunduğu alana gitmek istemiş ancak siyanür tehlikesine karşı koruyucu kıyafetlerle önlem alan Özdağ, jandarma tarafından alana alınmamıştı. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR