Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TARSUS'TA ESKİ BAŞKANA KIRMIZI KART
TARSUS'TA ESKİ BAŞKANA KIRMIZI KART
CHP'den aday gösterilmeyince Memleket Partisi'ne geçerek, partinin belediye başkan adayı olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü.
26 Şubat 2024, 14:45
 
Memleket Partisi'nden yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı iptal edildi.
 
Bozdoğan’ın resmi süreçte partisi CHP’den istifa etmeden bir diğer partiden aday olduğu tespit edildi.
Bugün yapılan YSK toplantısında alınan karar gereği Bozdoğan’ın 31 Mart seçimlere girmesinin yolu kapandığı ,son sözü ise üst kurulun vereceği öğrenildi. Bozdoğan’ın karara iki gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.
       image
 
NE OLMUŞTU?
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan aday adaylık sürecinde partisi CHP’den belediye başkan adaylığı için başvuru yapmış, ardından aday gösterilmeyince önce bağımsız sonrada Memleket Partisi’ne geçerek adaylığını duyurmuştu. Bozdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine girmek için YSK’ya listesini sunmuştu.
 
HALUK BOZDAĞAN KİMDİR?
Haluk Bozdoğan, 1 Ağustos 1963 yılında Tarsus'ta dünyaya geldi. Dumlupınar İlkokulu ve Kasım Ekenler Ortaokulu’da okudu. Tarsus Lisesi’den mezun oldu.
 
1981’de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1983’te üniversite sınavı ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, 1984’te Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçerek eğitimini burada tamamladı ve 27 Haziran 1987’de mezun oldu.
 
1987-1989 yılları arasında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde göreve başladı. 1989’da Tarsus Çamlıyayla Sağlık Ocağı’da, 1999-2000 arasında Çamalan Sağlık Ocağı’da görev yaptı.
 
2001-2011 yılları arasında Kütahya Şaphane İlçesi Sağlık Ocağı, Özel Bahşiş Sağlık Ocağı ve Fahrettin Paşa Mahallesi 8 Nolu Sağlık Ocağı, 2 Nolu Demirkapı Sağlık Ocağı ve Emekliler Cemiyeti Sağlık Ocağı doktorluğu görevinde bulunan Bozdoğan, aynı yıllarda Tarsus Askerlik Şubesi, Adliye ve cezaevi hekimliği yaptı.
 
 Bugüne kadar, Kardiyoloji, Netroloji, Dâhiliye, Üroloji, Hipertansiyon, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları 184 seminer sertifikası bulunan Bozdoğan, İnsan Kaynakları ile Halkla İlişkiler Uzmanlığı kurslarını bitirdi ve İş Yeri Hekimliği, Spor Hekimliği, Turizm Hekimliği sertifikalarına sahiptir.
 
Tabipler Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Halk Derneği üyesi olan Haluk Bozdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
Haluk Bozdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Mersin Tarsus İlçesi Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimleri kazanarak Tarsus Belediye Başkanı seçilmiştir.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR