Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HOLLANDA İLE İLİŞKİLER SINIRLANIYOR
HOLLANDA İLE İLİŞKİLER SINIRLANIYOR
Numan Kurtulmuş ; "Hollanda'da yaşadıklarımız Avrupa'nın birçok ülkesinde gelişen aşırı ırkçı, İslam ve göçmen karşıtı, Türkiye düşmanı zihin yapısının dışarı vurmuş şeklidir. Tesadüfi olmadığını görüyoruz.
14 Mart 2017, 04:40
 
Bakanlar Kurulu toplantısından Hollanda'ya karşı 4 maddelik siyasi yaptırım kararı çıktı.
 
Kararı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş canlı yayında açıkladı.
işte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:
"Ne insan haklarına uygundur, ne demokrasiye uygundur, ne Avrupa'nın ortak değerleri denilenlere uygundur. Bakanımıza yapılan hadsiz tavır, sivil vatandaşlarımızın üzerine vahşice ve barbarca atlarla yapılan tavır kabul edilemez. Bu davranışı kabul etmediğimizi bir kere daha dile getirmek istiyoruz"
 
image
 
"TESADÜF OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"
 
"Hollanda'da yaşadıklarımız Avrupa'nın birçok ülkesinde gelişen aşırı ırkçı, İslam ve göçmen karşıtı, Türkiye düşmanı zihin yapısının dışarı vurmuş şeklidir. Tesadüfi olmadığını görüyoruz. Bilinçli bir karşıtlığın sonucudur. Aşırı sağın ayak seslerinin yükseldiği bütün Avrupa ülkelerini etkisine aldığı dönemde Avrupa'nın siyasetçileri bu gidişe dur demezse korkarım ki birkaç sene sonra Avrupa'nın mutedil siyasetçileri kendi kampanyalarını yapamayacak duruma gelebilirler"
 
"BUNUN SORUMLUSU TÜRKİYE DEĞİLDİR"
 
"Hem Türkiye'nin hakkını, onurunu koruyacak kararlılığa sahibiz. Hem de bütün reaksiyonları devlet aklıyla ortaya koyuyoruz. Bu gerilim adına ne derseniz deyin bizim çıkardığımız bir kriz değildir. Ama Türkiye bu krizin sorumlusu olmamasına rağmen sorumlu ama kararlı bir şekilde hareket edecek, iki ülke halkının karşı karşıya kalmaması için gayret sarf edecektir"
 
İşte alınan siyasi yaptırım kararları:
 
1- İzinli olarak yurtdışında bulunan Hollanda Büyükelçisi'nin bizim söylediğimiz hususlar yerine getirilene kadar Türkiye'ye dönmesinin yasaklanması kararlaştırıldı.
2- Hollanda yaptıklarını telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin askıya alınması kararlaştırıldı.
3- Resmi ziyaretler için Türkiye'ye gelecek diplomatların gelmesi engellenecektir. Türkiye, Hollanda'nın yaptıklarını telafi edene kadar diplomatik uçuşlara izin vermeyecek.
4- TBMM ile Hollanda parlamentosu arasındaki dostluk grubunun Türkiye kısmının lahvedilmesinin TBMM'ye tavsiye edilmesi kararı alındı.
 
ÖZÜR TALEBİNE CEVAP GELMEZSE NE OLACAK
 
Önümüzde az buz değil, çok büyük bir kriz var. Ama bunua biz çıkarmadık. Bu krizi ortaya çıkaranlar, krizi ortadan kaldıracak adımları da atmalıdır. Ben bu adımları en kısa sürede atacaklarına eminim.
 
"BAŞBAKAN DANİMARKA ZİYARETİNİ ZATEN ERTELEMİŞTİ"
 
(Başbakan Yıldırım'ın Danimarka'da yapacağı toplantının karşı taraftan iptal edilmesi) Sayın Başbakan Danimarka ziyareti talebini, başka bir programı olduğu için önceden ertelediğini Danimarka büyükelçisine iletmişti.
 
"HOLLANDA'DAKİ TÜRKLERE HUKUKİ DESTEK VERİLECEK"
 
Olaylarda zarar gören vatandaşlarımızın Hollanda hükümetine yönelik açacakları tüm davalarda hukuki destek verilecektir.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR