Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP'DE DİNLEME CİHAZLARI BULUNDU
HDP'DE DİNLEME CİHAZLARI BULUNDU
Halkların Demokratik Partisi İstanbul il binasında dinleme cihazları bulundu. HDP İstanbul'dan yapılan açıklamda, "bu yöntemle yasadışı bir şekilde ortam dinlemesi yapanlar suç işlediler. Suç işleyenlerden yasal yollarla hesap soracağız" denildi.
8 Aralık 2020, 10:51
 
HDP İstanbul İl Örgütü binasında dinleme cihazı bulundu.
 
İl örgütünce yapılan açıklamada, "TCK 133. maddesi gereğince "özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar" kapsamında savcıları göreve davet ediyoruz" denildi. HDP'li Oluç ise İçişleri Bakanlığı'na dikkat çekti.
 
HDP İstanbul'dan yapılan açıklamda, "bu yöntemle yasadışı bir şekilde ortam dinlemesi yapanlar suç işlediler. Suç işleyenlerden yasal yollarla hesap soracağız" denildi. 
 
Açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin ve ailesinin dinlendiğine yönelik açıklamasının ardından yaptığı, "Gündemi değiştirme çabası ve hayal ürünü" şeklindeki değerlendirmeye de dikkat çekildi.
 
HDP İstanbul İl Örgütü'nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
 
"Telefon ve ortam dinlemelerinin; ‘Gündemi değiştirme çabası ve hayal ürünü’ olarak tanımlayan İçişleri Bakanı bu somut deliller için ne düşünüyor? TCK 133. maddesi gereğince ‘özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar’ kapsamında savcıları göreve davet ediyoruz."
 
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç,  Profesyonel bir çalışma bu. Kim yerleştiriyor olabilir bunları?
 
Oluç '' Türkiye'de bu kadar profesyonel çalışma yapacak iki kurum var Biri İçişleri Bakanlığı ve ona bağlı olan Emniyet ve bir diğeri de MİT'tir. İl binalarımızda hukuksuz bir şekilde baskınlar yapılıyor, Emniyet güçleri yanlarında il yöneticilerimiz veya avukatların bulunmadığı bir şekilde il binalarımıza girip uzun saatler arama yapıyorlar. O arama sırasında bu suç aletlerini yerleştiriyorlar. Bunlar dinleme cihazı, ancak Diyarbakır il binamıza başka şeylerin yerleştiğini de gördük, hukuki işlemler başlattık” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR