Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞATAFATLI HARCAMALARI ÖNCE SARAY KESSİN
ŞATAFATLI HARCAMALARI ÖNCE SARAY KESSİN
DEVA lideri Ali Babacan, tasarruf genelgesinden Cumhurbaşkanlığı'nın hariç tutulmasını eleştirerek, "Tasarruf ruhu yukarıdan başlar. Şatafatlı harcamaları kesmesi gereken, bütçesini küçültmesi gereken ilk kurum Cumhurbaşkanlığı'dır. Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun" dedi.
30 Haziran 2021, 15:10
 
 
DEVA Partisi Genel  Başkanı Ali Babacan, yayınlanan tasarruf genelgesinde Cumhurbaşkanlığı’nın hariç tutulmasını eleştirerek, “Şatafatlı harcamaları kesmesi gereken, bütçesini küçültmesi gereken ilk kurum Cumhurbaşkanlığı’dır. Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla Resmi Gazete’de yayımlanan tasarruf konulu genelgeye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tepki gösterdi.
 
Genelgede “Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir. Bu anlayışla; kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür” denilerek kapsamı sıralandı.
 
Genelgede parantez içinde ise “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği hariç” ifadeleri yer aldı.
 
‘BÜTÇESİNİ KÜÇÜLTMESİ GEREKEN İLK KURUM CUMHURBAŞKANLIĞI’DIR’
 
Babacan ise bu duruma Twitter’dan yaptığı paylaşımda tepki göstererek “Tasarruf ruhu yukarıdan başlar. Şatafatlı harcamaları kesmesi gereken, bütçesini küçültmesi gereken ilk kurum Cumhurbaşkanlığı’dır. Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR