Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOZDAĞ '' SEMRA GÜZEL'E ULAŞAMIYORUZ ''
BOZDAĞ '' SEMRA GÜZEL'E ULAŞAMIYORUZ ''
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Dokunulmazlığı kaldırılan HDP milletvekili Semra Güzel'e adreslerinde ulaşılamadığını açıkladı.
1 Nisan 2022, 14:50
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'e bilinen adreslerinde ulaşılamadı. Resmi kanallar açısından yurt dışına da çıkış gözükmüyor" dedi. İlgili birimlerin Güzel'in yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
 
Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şöyle konuştu: 
 
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'mız 23 Mart'ta bununla ilgili yakalama kararı çıkardı ve kolluk da bunlarla alakalı gerekli arama tarama yaptı ama bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına mı çıktı buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallar açısından yurt dışına bir çıkışta gözükmüyor. Ama gayriresmi kaçak yollardan yurt dışına çıktı mı bu konu tahkik ediliyor. Hem kolluk hem de devletin diğer birimleri bu konuyla ilgili yakın takipte olduğunu arama ve taramayı sürdürdüğünü bilmenizi isterim. İnşallah yakında kolluk güçlerimiz kendisine ulaşır ve hukukun gerekleri yerine getirilir."
 
Semra Güzel hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından yakalama kararı çıkarılmıştı.
 
'KAŞIKÇI KONUSUNDA OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRECEĞİZ'
Bakan Bozdağ,  Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a nakli konusunda ise, Türkiye'nin görüşünü bugün göndereceklerini belirterek, "Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz" şeklinde konuştu.
 
Adnan Oktar davasındaki tahliye kararlar için de açıklama yapan Bozdağ, HSK Birinci Dairesi'nin İstanbul BAM 1. Ceza Dairesi hakimleri ve bazı savcılar hakkında inceleme izni verdiğini belirtti. 
 
GÜLEN'İN ABD'DEN İADE TALEBİ
Gülen'in iadesiyle ilgili de konuşan Bozdağ, "Maalesef bugüne kadar ABD bu talebimize olumlu cevap vermedi. Türkiye olarak biz iade konusunda ısrarımızı ve bu konudaki haklı talebimizi en üst düzeyde dile getirmeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu talebinin yerine getirilmesini sağlamayı bundan sonradan devam edeceğiz" dedi. 
 
 Sedat Peker hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldığını hatırlatan Bakan Bozdağ, "Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı" ifadelerini kullandı.
 
NAFAKA DÜZENLEMESİ
Bozdağ son olarak, "Bakanlık olarak önceliklerimiz arasında süresiz nafakanın kaldırılması yok" dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR