Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İYİ PARTİ'DEN ANKARA'DA SANDIK ALARMI
İYİ PARTİ'DEN ANKARA'DA SANDIK ALARMI
28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde değerlendirmelerde bulunan İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, sandık güvenliği ile ilgili ciddi bir çalışma yaptıklarını kaydederek “Bir müddettir Ankara'da özellikle tespit ettiğimiz bir 600 sandık vardı. Oy oranlarının orantısız olduğu o 600 sandığı yapay zekayla tespit ettik çok daha fazla önem vereceğiz ''
24 Mayıs 2023, 17:21
 
İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Ankara’da oy oranlarının orantısız olduğu 600 sandık tespit ettiklerini ve özel önlem aldıklarını açıkladı. Köylüoğlu, İyi Partililerin Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediği eleştirileri ile ilgili de “Kılıçdaroğlu'na gitmemiş bir oy olabilir. Ama İyi Parti'ye de gelmemiş. İkinci turda toplanacaktır” dedi.
 
28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde değerlendirmelerde bulunan İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, sandık güvenliği ile ilgili ciddi bir çalışma yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bir müddettir 14 Mayıs'ta yapılan hatalarımızı da görmüş olduk sandıklarla ilgili. Ankara'da özellikle tespit ettiğimiz bir 600 sandık vardı. Oy oranlarının orantısız olduğu o 600 sandığı yapay zekayla tespit etmiştik. Daha önem vereceğiz ve dikkat edeceğiz. Ankara’da 12 bin 150 sandığımız var. Bin 400 küsür okul sorumlumuz var. Eğitimsizlikle alakalı sıkıntılarımız da vardı, şimdi eğitimler veriyoruz. Yani tüm oylara sahip çıkacağız”
 
“Yurt dışı oylarda seçim güvenliği ile ilgili sıkıntılar vardı”
Yurt dışı oylarının sayıldığı ATO Congresium’a da dikkat çeken Köylüoğlu, “Orada 2 milyona yakın bir oy var. Bir orta büyüklükteki bir şehir hatta büyük bir şehir. Kamu kurum ve kuruluşlarının seçim güvenliğini tam olarak sağlamasını bekliyoruz. Özellikle yurt dışı oylarda seçim güvenliği ile ilgili sıkıntılar vardı. Hem il ve ilçe seçim kuruluna hem de emniyet müdürlüğüne bildirdik, kendi tedbirlerimizi de aldık. Oraya da sahip çıkacağız sandıklarımıza” ifadesini kullandı.
 
“Kılıçdaroğlu’na gitmemiş olabilir ama İyi Parti’ye de gelmemiş”
Köylüoğlu, İyi Partililerin Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediği iddiaları ile ilgili de şunları söyledi: “Matematik ortada. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy da ortada İyi Parti'nin aldığı oy da ortada. CHP'nin aldığı oy da ortada. Üst üste koyduğunuz zaman topladığınız zaman tam çıkıyor. Biz belki birazcık beklentimizin altında oy aldık. O oyların belli yerlere gittiği belli. Ama bunlar mutlaka toplanacaktır. Tamam Kemal Kılıçdaroğlu'na gitmemiş bir oy olabilir. Ama İyi Parti'ye de gelmemiş. İYİ Parti'nin aldığı oy oranı yüzde 10 desek. işte CHP'de yüzde 25 alsa 35 ve diğerleri de üstüne koymuşlar. Yüzde 45’i bulmuşlar. Öyle diye düşünüyorum.”image
 
“Bakanlıklar şimdi konuşulacak iş değil”
CHP ile Zafer Partisi arasında imzalanan mutabakat metninde yerel yönetimlerde kayyum uygulamasının devam edeceğine ilişkin ifadenin yer alması ile ilgili de konuşan Köylüoğlu, “Ortak politikalar mutabakat metni var. Ona uymak durumunda tabii, kim olursa olsun.
 
Sayın Özdağ'ın da belirttiği o maddelerin birçoğu zaten bizim de desteklediğimiz işte kırmızı çizgilerimiz olan ilk dört maddenin değişmemesi ve diğerleri. Kayyumda da zaten güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçtikten sonra daha farklı hale gelecektir o sistem. Ama şu andan bahsediyor olabilir diye düşünüyorum” diye konuştu. Köylüoğlu, Ümit Özdağ’a bakanlık verileceği iddiası ile ilgili de “Daha henüz bakanlıkların öyle paylaşıldığı bir ortam olduğunu düşünmüyorum ben. Bakanlıklar şimdi konuşulacak iş değil, daha sonra konuşulacak” dedi.
 
“İmamoğlu ve Yavaş, seçmenimizi ikna etti”
Seçim çalışmaları sırasında edindiği izlenimlerle ilgili de konuşan Köylüoğlu, şöyle devam etti: “Benim gördüğüm kadarıyla şimdi insanlar kimin daha çok milliyetçi olup olmadığını anlayacak diye düşünüyorum. Kandil'deki yapılan açıklamaların kimi desteklediği ortaya çıktı. Kandil'de yapılan açıklamalar direkt olarak Cumhur İttifakı'nı destekliyor. Çünkü bizim milletimiz milliyetçilik, hassasiyeti olan bir millet. Bu işin sonucunda bunu kime yaradığı ortaya çıktı. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in mimarı olduğunu düşündüğüm işte Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak olaya girmesi bence bizim seçmenimizi ikna etti.
 
“İlk turda HDP’nin aday çıkarması çok daha doğru olurdu”
İlk turda HDP'nin aday çıkarmaması. Ondan sonra Kandil'den o tip söylemlerin olması tabii bu algıyı yarattı. Bu algıda ister istemez yani medyanın da birçoğunu kontrol altında tutan hükümet bunu da böyle pompalayarak bu duruma getirdi tabii. Onun da etkisi var. Mutlaka var. İlk turda HDP'nin aday çıkarması çok daha doğru olurdu. En azından bu söylentileri ortadan kaldırdı.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR