Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AFRİKA’NIN İNCİSİ: ZANZİBAR
AFRİKA’NIN İNCİSİ: ZANZİBAR
Hint okyanusunun ortasında bulunan Afrika’nın incisi Zanzibar; baharatları, turkuaz denizi ve bembeyaz kumsallarıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Tanzanya’nın cennet adası Zanzibar, taş ve ahşap ustalığının süslediği tarihi sokaklarıyla göz kamaştırıyor.
22 Temmuz 2015, 09:16

 

BAHARATIN ANAVATANI, AFRİKA’NIN İNCİSİ: ZANZİBAR

Hint okyanusunun ortasında bulunan Afrika’nın incisi Zanzibar; baharatları, turkuaz denizi ve bembeyaz kumsallarıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Tanzanya’nın cennet adası Zanzibar, taş ve ahşap ustalığının süslediği tarihi sokaklarıyla göz kamaştırıyor.

Arap ve Afrika kültürünü buluşturan Zanzibar,  açık hava müzesi gibi sokaklarıyla dünyanın pek çok ülkesinden turistin ilgisini çekiyor. Ülkenin başkenti Stone Town’un çıkmaz gibi görünen, daracık, labirent gibi sokaklarını,  ahşap ustalarının elinden çıkmış tarihi kapılar süslüyor.

Adanın kuzeyinde bulunan Nungwi Beach, Zanzibar’ın görülmeye değer bembeyaz kumsalları arasında yer alıyor. Uçsuz bucaksız uzanan bu sahiller adada huzur ve keyif arayanların tek adresi oluyor. Nungwi sahilleri içlerinde doğal akvaryum barındırıyor. Bu akvaryumlarda kaplumbağaları besleyip onlarla birlikte yüzme fırsatı yakalanabiliyor. Zanzibar’da eşsiz kumsalların yanı sıra ilginç ziyaret noktaları da bulunuyor.

Bunlardan biri de Zanzibar doğumlu Queen grubunun solisti Freddie Mercury’nin otel dönüştürülen evi.  Mercury’nin doğduğu ev, Zanzibar’da en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

image

 

Doğa olayına şahit olun!

Zanzibar’ın Hint Okyanusu kıyılarında günde 2 kere yaşanan gel-git ile büyüleyici anlara tanıklık ediyorsunuz. Metrelerce geri çekilen okyanus suları ortaya kartpostalları andıran görüntüler çıkartıyor ve sizleri çok sık göremeyeceğiniz doğaüstü manzarayla karşı karşıya bırakıyor. Sular geri çekildikten sonra yerel halk, kumda kalan ahtapot ve balıkları topluyor. Geri çekilen okyanus gün batımın doğru geri geliyor.image

Baharat turları

Zanzibar tropikal iklimi nedeniyle birçok farklı meyveye ve baharat sahip. Adada 20’den fazla muz çeşidi bulunuyor. Bu muzlardan en dikkat çekeni ise kabuğu ve meyvesinin taşığıdı renkle adlandırılan kırmızı muz.  Dünyanın pek çok ülkesinden gelen turistler  Zanzibar’ı farklı lezzetleri için de tercih ediyor. Hindistan cevizi, karanfil, tarçın ve karabiberin anavatanı olarak bilinen adaya ziyarete gidenlere baharat turu yapmadan dönmemelerini öneriyoruz.

Sizler de Zanzibar’ın tarih kokan sokakları, baharatın anavatanı, turkuaz ve bembeyaz kumsallarının keyfini çıkarmak istiyorsanız www.gezonline.com web sitesini ziyaret ederek hızlı ve güvenli bir şekilde online rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Online rezervasyon iptallerinde para iadesi gerçekleştiren Gezonline, 125 bin yurt içi ve yurt dışı otel seçeneğiyle çık zengin seçenekler sunmakta

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR