Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'NİN 2024 TURİZM BEKLENTİLERİ
TÜRKİYE'NİN 2024 TURİZM BEKLENTİLERİ
2023 yılında paylaşılan rakamlarda da rekor kıran Türkiye, 2024 için yeni hedefleri de belirledi.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
8 Şubat 2024, 20:33
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 senesi için belirlenen hedefler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belirlenen hedefler için yeni pazarlar üzerinde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bakan Ersoy, "Tek rakip olarak kendimizi tanımlıyoruz" diye 
Bakan Ersoy: 2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar
 
2023 yılında paylaşılan rakamlarda da rekor kıran Türkiye, 2024 için yeni hedefleri de belirledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
 
Bakan Ersoy burada, turizm sektöründeki gelişmeler, Türkiye'nin rekabet gücü, 2024 yılına ilişkin beklentiler ve turizm gelirlerinin artırılması için yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.Turizmde 2023‘ün rekor yılı olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, 2024 yılında 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini söyledi.
 
Yeni dönemde turizmde yeni pazarlara konsantrasyonlarını artıracaklarını belirten Bakan Ersoy, “Turizmde ülkemiz bu yıl rekorlara imza attı. Ziyaretçi sayısı 56.7 milyon kişi olurken, 56 milyar dolar gelir elde edildi. Bu sene için yeni ve daha büyük hedefler belirledik.
2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar. Bunun için yeni hedef pazarlar üzerinde çalışıyoruz. Bu yarışta tek rakip olarak kendimizi tanımlıyoruz. Her geçen sene kendi rekorumuzu geride bırakmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.
Bakan Ersoy: 2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar - Resim : 5
 
Arkeolojinin de turizmde sürdürülebilirliğin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, arkeolojide altın çağı başlattıklarını söyledi.
 
2021 yılında 670 olan yıllık arkeolojik çalışma sayısını dünyada rekor bir düzeye ulaştırarak 800'e çıkaracaklarının altını çizen Bakan Ersoy, son 60 yılda arkeoloji adına Türkiye’de ne yapıldıysa 4 yılda o kadar iş yapacaklarını bildirdi.
 
Türkiye’de yeni bir uygulama olarak gece müzeciliğini başlattıklarını belirten Bakan Ersoy, bu uygulamanın sürdürülebilir turizm politikaları açısından çok önemli bir husus olan şehir paydaşlarının turizmden pay alabilmelerini sağladığına dikkati çekerek, Türkiye genelinde yaygınlaştırdıklarını sözlerine ekledi.image
 
"TURİZM GELİRLERİMİZDEKİ ARTIŞ OLUMLU BİR SEYİR İZLEMEKTE"
Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ise Türkiye'nin birçok sektörde güçlü üretim kapasitesine sahip olduğunu, geniş bir yelpazede yer alan ürün ve hizmet arzı ile çok sayıda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeye yaptığı ihracatın her geçen gün arttığını vurguladı.
Çakar, Türkiye ihracat gelirlerine oranı yüzde 21 olan turizm sektörünün başta döviz gelirleri olmak üzere istihdama katkısı ve yüksek düzeyde katma değer sağlamasının dünya genelinde sektörün cazibesini her geçen gün artırmaya devam ettiğini ifade etti.
 
Başta turizm olmak üzere döviz ve hizmet kazandıran sektörlere desteklerini sürdüreceklerini dile getiren Çakar, “Küresel ekonomideki zorluklara rağmen turizm ve diğer hizmet gelirlerimizdeki artış olumlu bir seyir izlemektedir. Bankacılık sektörü olarak başta turizm olmak üzere döviz kazandıran, istihdam artışı sağlayan sektörlere destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR