Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞ BANKASI'NDAN MARMARİS'TE OTEL PROJESİ
İŞ BANKASI'NDAN MARMARİS'TE OTEL PROJESİ
Türkiye İş Bankası A.Ş. Marmaris'te satın aldığı taşınmazda Turizm Konaklama Tesisi yapılması için başlatılan süreçte Bakanlık ÇED Gerekli değildir kararı verdi.Marmaris İçmeler'deki eski Maliye Kampı’na İş Bankası otel yapacak
26 Kasım 2023, 14:08
 
Maliye Bakanlığı'nın Marmaris'teki eğitim ve dinlenme tesisi denize sıfır konumdaki 18 bin 467 m2'lik tesisi 545 Milyon Lira'yla en yüksek teklifi veren Türkiye İş Bankası satın almıştı.İş Bankası Marmaris'te satın aldığı arsasına 199 odalı otel yapacak.
 
Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesinde 2575 parseldeki 18 bin 466,61 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 545 milyon TL bedelle Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi'ne satılmıştı.
 
844 Milyon Lira'ya mal olacak
199 yatak kapasiteli otel için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlamıştı. Proje için ÇED süreci sona erdi.
 
 Projenin toplam maliyeti 844.918.520 TL olarak belirlenirken, İnşaat çalışmaları 30 Nisan-31 Ekim tarihleri dışında inşaat sezonu içerisinde yapılarak 24 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.image
 
Daha önce Maliye kampıydı
Yapılması planlanan tesis alanı daha önceden Maliye kampı olarak faaliyet göstermekte olup, 2023 yılında tamamen tahliye edilerek yıkılmış ve arazi boşaltılmıştı. Planlanan Turizm konaklama tesisi işletme aşamasında; 5 yıldızlı otel eğitim ve dinlenme tesisi amaçlı bloklardan oluşacak olup, toplamda 199 oda ve 658 yatak olarak hizmet vermesi planlanıyor.
 
Yatırım için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapıldı. Yapılacak yatırıma başlamak için yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci sona erdi. İnşaat çalışmalarının 30 Nisan-31 Ekim tarihleri dışında inşaat sezonu içerisinde yapılarak 24 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR