Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİDYAT BAYRAMDA DOLDU TAŞTI
MİDYAT BAYRAMDA DOLDU TAŞTI
Binlerce yıldır İslam, Hıristiyanlık, Ezidilik inançlarının ve Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice dillerinin buluşma noktası olan ve tarihi yapılarla açık hava müzesini andıran kadim şehir Midyat, bu bayramda turistlerin uğrak yeri oldu.
2 Mayıs 2023, 17:23
 
Ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı, farklı kültürlerin binlerce yıldır kardeşçe yaşadığı medeniyetler beşiği, dillerin, dinlerin, kültürlerin ve sanatın buluşma noktası Mardin’in Midyat İlçesi, Ramazan Bayramı'nda turist akınına uğradı.
 
Her yıl ağırladığı turist sayısı bakımından tarih, inanç ve kültür turizmi merkezlerinden biri olan 'Dinler ve Diller Diyarı' diye anılan Midyat İlçesi, bayram tatili için tur düzenleyen yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.   
        image
Binlerce yıldır İslam, Hıristiyanlık, Ezidilik inançlarının ve Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice dillerinin buluşma noktası olan ve tarihi yapılarla açık hava müzesini andıran kadim şehir Midyat, bu bayramda turistlerin uğrak yeri oldu.
 
Ortadoğu Süryanilerinin merkezi durumunda bulunan, farklı inanç ve kültürlerden insanların binlerce yıldır bir arada yaşadığı dinler ve diller şehri Midyat, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Bayram tatili fırsat bilen çok sayıda yerli ve yabancı turist, tatilini deniz ve kumsallarıyla meşhur tatil bölgeleri yerine tarih ve kültürle iç içe 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip birçok medeniyete beşiklik eden Midyat'ta geçiriyorlar. Tatil süresince günlük 10 bini aşan turistin ziyaret ettiği Midyat'ın tarihi kiliseleri, camileri ve konakları gezen turistler, ayrıca Süryani telkari ustalarının bulunduğu gümüşçüler ve yöresel ürünler çarşısından alışveriş yapıyor.image
 
Avrupa ülkelerinin yanı sıra özellikle İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Mersin ve Ankara'dan gelen turistler, tarihi mekanları geziyorlar. Turistler, bir yandan mistik atmosferin tadını çıkartıyor, bir yandan da özellikle filmlerin çekildiği tarihi mekanlarda cep telefonlarıyla bol bol selfie, her köşenin ve ayrıntının fotoğrafını çekip gezilerini ölümsüzleştiriyorlar.image
 
Yöresel şal bağlayan turistler, ellerine ve yüzlerinde de yöresel kına (dek) yapıyorlar. Öte yandan yöresel çalgıcılarda gelen turistler için kemençe çalarken, kimi turistlerde halay çekip gezilerinin yorgunluğu üzerlerinden atıyorlar.image
 
Turizmci Ömer Midyatlı, "Midyat'ın efsunlu bir havası var. Yani insanları etkileyen, insanları kendine bağlayan ve gelen insanların bir daha gelmek istediği, özellikle de eşine, dostuna, arkadaşına tavsiyelerde bulunduğu bir yer Midyat. Bayram münasebetiyle çok yoğun bir şekilde yerli ve yabancı turistler akın etti Midyat'ımıza. Binlerce insan bayram münasebetiyle ziyarete geldiler. Hem otellerimizde hem kafe restoranlarımızda muazzam bir yoğunluk var. Öyle umuyoruz ki bu yoğunluk yılsonuna kadar devam eder. Midyat'ımızı, medeniyetler beşiğini, diller ve dinler kentimizi herkes ziyaret eder." dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR