Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZMİR TURİZMİNE AĞIR DARBE
İZMİR TURİZMİNE AĞIR DARBE
İzmir, kruvaziyer turizminde 2015’i ciddi bir düşüşle kapattı. 2016 yılı için ise kente gelecek gemi sayısı, umutları suya düşürdü.  
23 Aralık 2015, 19:41

 

 İzmir, kruvaziyer turizminde 2015’i ciddi bir düşüşle kapattı. 2016 yılı için ise kente gelecek gemi sayısı, umutları suya düşürdü.
 
İzmir’in tanıtımında ve ekonomisinde önemli yere sahip kruvaziyer turizmi, son 10 yıl içinde başarılı bir ivme kazanırken; bölge, ülke ve kentte yaşanan olaylar nedeniyle 2015’te dibe vurmuştu. Yıl içinde yurtdışında yapılan temaslara rağmen rakamlarda önceki yıla oranla yüzde 30’luk düşüş yaşamış, Alsancak Limanı’na toplam 115 gemi yanaşmıştı.

image
 
UMUTLAR SUYA DÜŞTÜ
Kayıp yılın ardından 2016 için umut dolu mesajlar rakamların açıklanmasıyla suya düştü. Yetkili kaynaklardan alınan bilgiye göre Alsancak Limanı’na 2016 yılı içinde gelecek gemi sayısı 81 olarak açıklandı. Seferlerin eksiksiz düzenlenmesi halinde İzmir’in kruvaziyer turizmi, 2006 yılındaki 94 geminin altına düşerek 10 yıllık bir gerileme yaşayacak.
 
HANGİ FİRMALAR GELECEK?
2015 başında rotasını Uzak Doğu’ya çevirdiğini açıklayan İsviçreli kruvaziyer devi MSC,  İzmir’e gelecek iki gemiden birini geri çekerken 2016 içinde toplam 34 sefer gerçekleştirecek. Toplam 81 seferin 27’si Yunan Adalarına gidecek gemiden oluşurken, geri kalan seferleri Karavan Turizm gerçekleştirecek. Yaz aylarında yaşanan terör olayları nedeniyle yıl içindeki tüm seferlerini ani bir kararla durduran İtalyan Costa Crociere ise 2016 seferlerini 1 ila 3 seferde tutacak.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR