BOOKING.COM TEKRAR TÜRKİYE'YE GELİYOR
Yerli ve yabancı turistlerin seyahat ve tatil planlarında sıkça tercih ettiği Booking.com, Türkiye'de yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor.
30 Temmuz 2026, 21:53
Türkiye'de uzun süredir erişimi kısıtlı olan Booking.com için yeni düzenlemeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı hazırladı. AK Parti Grubu’nun son şeklini verdiği ve daha önce vergi ödemediği ve haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan platformun, yapılacak düzenlemenin ardından Türkiye'de yeniden hizmet vermesi bekleniyor.
Hollanda merkezli dünyaca ünlü online rezervasyon sitesi Booking.com'un da Türkiye'de ofis açmayı ve vergi ödemeyi kabul ettiği öğrenildi.
AK Parti Grubu, uzun süredir üzerinde çalışılan şehit ve gazi yakınlarının özlük haklarını yeniden düzenleyen yasa teklifi ile Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı “Booking.com”u Türkiye'de yeniden hizmete açılmasını sağlayan teklifleri Meclis’e sunacak.
Daha önce vergi ödemediği ve haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan platformun, Türkiye'de yeniden hizmet vermesi öngörülüyor.Edinilen bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme AK Parti grubunda imzaya açıldı.
Türkiye'de yeniden faaliyet göstermesi planlanıyor
Hazırlanan düzenlemeyle birlikte Booking.com'un Türkiye'de yeniden faaliyet göstermesinin önü açılacak.Platform, şu anda Türkiye'deki kullanıcılar için yalnızca yurt dışı rezervasyonlarına hizmet veriyor.
Daha önce faaliyetleri durdurulmuştu
Booking.com'un daha önce vergi ödemediği ve haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle faaliyetlerine itiraz edilmişti.Hazırlanan yeni düzenlemeyle birlikte platformun Türkiye'de yeniden hizmet vermeye başlaması öngörülüyor.