Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
NEDİR BU ÇİFTLİKBANK OLAYI
4 Kasım 2017, 22:47
 
Son günlerde bir Çiftlik Bank fırtınası esiyor...
 
3 koyup 5 alacağım tayfasının çok sevdiği bir yatırım modeli (?) Uzun süredir araştırıyorum garip girişim Çiftlik Bank sistemini. 
 
Hakkında yazmak şart oldu. Çünkü Çiftlikbank hakkında, internet ortamında sipariş edilmemiş "organik" içerik bulmak pek zor. Google Haberler'de aratın, sipariş edilmiş yazıları görürsünüz o büyük haber sitelerinde. 
 
Televizyonu açın, kanal D Beyaz Show'da karşınıza çıkıyor, ancak dediğim gibi. Haftaya da ben Selmanbank'ım için x TL verirsem Beyaz'a, beni de över. O yüzden reklamı kapatıp devam edelim. Balın organiğinden verelim merak edenlere.....
 
                      SEYHAN SOYLU ÇİFTLİKBANK'A SAVAŞ AÇTI
 
image
 
Nedir bu Çiftlikbank? Nedir bu Çiftlikbank olayı?
 
Dışarıdan bakınca, Çiftlikbank oyunlaştırılmış bir hayvancılık yatırım platformu, denebilir. İstenilen imaj bu. 
Oyunun mantığı, belli bir miktar para yatırıp o para karşılığında arı, tavuk, inek vs. satın almak ve bu yatırımın geliri ile kazanmak üstüne kurulu. Ancak sadece para yatırmanızı değil, ara ara oyuna girip depoyu periyodik şekilde boşaltmanızı da istiyorlar. 
 
                    image
 
Kaç kişi bu işin içinde?
 
26 Eylül'de 250 bin kişinin Çiftlikbank'a yatırım yaptığı açıklanmış. Resmi Twitter hesabından. Ana sermaye ise 200 milyon TL arttırılmış... 
 
Üye sayısı 2 ay önce 100 bin olan bir oluşumdan söz ediyoruz. Yani Pokemon Go gibi yayılıyor şu an. Çevrenizde muhtemelen buna dahil olmuş insanlar görebilirsiniz. 
 
Çiftlik Bank AİLESİ MÜJDE !
 
'' Şirketimizin ana sermayesini 200.000.000,00 TL arttırıyoruz.
200 milyon TL ile yatırımlarınızı teminat altına aldık. Sahibi olduğumuz Dora Gıda ve Çiftlik Bilgi İşlemi kullanıcı sözleşmemize teminat olarak ekledik ''diye bir duyuru..
 
Bu işte, konulan sermayenin bir yıl içinde 2.5 katı alınabiliyor-muş. Öyle söyleniyor. Demek ki bu iş o kadar kârlı ki, bir yılda 2.5 katını yatırımcıya veriyorsun, sen de en az o kadar kazanıyorsun. En az 4 katı kazanılıyor olmalı diye düşünüyorum. Ancak kazanılmıyor. Üniversitede hayvancılık üzerine bir proje hazırladım, en az 1-2 ayımı ayırdım. Büyük çiftlik sahiplerini inceledim, batanları, kazananları inceledim ve neticesinde bir fizibilite çalışması çıkardık. 1 koyup, 4 kazanılan bir iş değil. 
 
Hatta şöyle söyleyeyim, çiftliklerdeki ölüm oranı 4'te 1'e yakın. Yani sanal değil, gerçek bir çiftlik varsa, ölüm oranları ciddi durumda. Bunu da iki gün önce hayvanlar için ilaç geliştiren bir firmanın genel müdüründen öğrendim. 
 
image
 
Şimdi bu bilgilerin ışığında birkaç soru sormak istiyorum. 
 
İnsanlardan ciddi bir mevduat toplanıyor. Ancak Türkiye'de şirket yok.
 
Fame Game Software Ltd, KKTC merkezli bir firma. Neden Türkiye'de bir şirket kurulmuyor? 
 
Online yatırımların tamamının, reelde bir karşılığı var mı?
 
Merak ediyorum. ÇiftlikBank, birkaç yerde çiftlik açmış, birçok noktada da şarküteri açmış. Ama oyunda atıyorum, 400 bin büyükbaş varsa, ya da onların deyimi ile tosun hayvanı, şu an dünya toprakları üzerinde 400 bin hayvan var mı? 
 
Eğer bu kadar arı, tavuk ve tosun varsa; bu kadar çiftlikte bu ürünler üretiliyorsa, ve karlılık oranı da o ölçüde yüksekse, birkaç yıl içerisinde sanırım Türkiye'nin en büyük gıda şirketlerinden biri karşımıza çıkacak.
 
Pınar Süt'ün piyasa değeri 635 milyon TL. Ki şu anki fiyat üzerinden. 2015'in başında, şimdikinden en az yüzde 35 daha değerli imiş.
 
Madem bu kadar karlı bir sektör bu iş ve resmen en büyükler ile mücadele edebilecek bir sermaye oranına yaklaşmış durumda; neden Türkiye'ye gelip gerçekten halka açılmıyor. Biz de hissedarı olup neden kazanmıyoruz? 
 
Türkiye'de adeta can çekişen bir tarım-hayvancılık söz konusu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 hafta önce Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edileceğini söylemişti. Herhalde cumhurbaşkanının çiftlik banktan haberi yok. 15 bin tane tosun alınabilirdi uygulamadan. 
 
image
 
Yani bu iş bu kadar karlı ise, önlenemeyen bir yükseliş varsa bu şirketin CEO'su Mehmet Aydın'ı tarım ve hayvancılık bakanı yapalım derim ben? 
 
Bu yükseliş, benim aklıma Yimpaş'ı, Jet Fadıl'ı getiriyor .
 
Bazıları içinse,ÇiftlikBank sistemi can çekişen hayvancılığı o eski günlerine kavuşturan hamleymiş... Öyle diyorlar. Gördüğünüz gibi ben negatifim.
 
Çok merak ediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten bu işe girmiş kişiler varsa yorumlarla uzun uzun anlatsın görelim ya, nasılmış Manisanın tavukları?
Ne kadar yatırılmış, ne kadar alınmış? Var mı öyle arkadaşlar...
 
BENİM TEORİM:
Sisteme şu an güzel bir para girişi var, bu giriş yavaşladığında, sistem ivme kaybetmeye başladığında benim teorim gerçekleşebilir. Ne olduğunu şimdilik söylemeyeyim. Birlikte görelim.
 
Selman Duayenoğlu
 Şeffaf Gazete.com

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR