Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
YETER DEDİ FUTBOL İKLİMİ BETER OLDU
20 Aralık 2023, 13:22
 
Pazar günü oynanacak derbiye günler kala Süper Lig'de yaşanan 'Sahadan takım çekme' olayı ipleri iyice gerdi. TFF ve kulüpler bir savaş veriyor. Bu savaşın kaybedeni Türk futbolu olacak. İşte 8 günlük sürede yaşananlar...
 
8 gün sonra perdeyi Ecmel başkan indirdi
İstanbulspor-Trabzonspor maçında başkanına diz çökerek oynamak için yalvaran Simon Deli'yi gördükten sonra ciddi anlamda delirdiğimizi düşündüm. 
 
En son nerede kalmıştık? 
Göstermelik işlerin merkezi Süper Lig'in 1 numaralı hakemi 11 Aralık'ta yumruklandı. 
Türk futbolunun gazı bu olayla çıktı sandık... Sandık ki; bu işlerin artık sona ermesi için bir patlama noktası olacak.
 
Federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi çıktı 'Yeter' dedi. Meğer 'Beter'miş. Daha beter olduk. 
Hakemler toplandı. Önder seçilen Mete Kalkavan kağıttan bir şeyler okuyup gitti. 'Bu ortam sürdürülemez' dedi. Biz de bırakacaklar sandık. 
Sonra ne oldu? Herhalde birileri Büyükekşi'ye 'Kime sordunuz da ligi ertelediniz? Bu işi uzatmayın' dedi.Elde başka hakem yok, fikstür inanılmaz sıkışık. Derbi geliyor. Süper Kupa var. İki hafta iç içe girecek.
 
TFF KENDİNE MAĞDURİYET DEVŞİRDİ
Trip atacak lüksümüz kalmadı. Zaten hakemler üzerinden federasyona yeterli mağduriyeti devşirdik. Başlatın ligi. 
 
Krizden 2 günde çıktık ama göstermelik... Lig dün tekrar başladı. Hem de Büyükekşi'nin Kulüpler Birliği toplantısında 'fişini çektim, bir daha maç alamayacak' dediği Mete Kalkavan'la başladı. Meğer o da göstermelikmiş. 
 
Bunu ben söylemiyorum. Hem Trabzonspor hem de Sivasspor başkanları bu sözün verildiğini resmi olarak açıkladı. 
 
8 gün önce gösterilen tavrın bir aldatmaca olduğu, buranın hakem döven Faruk Koca için 'Hatıra bilet' çıkaranların ligi olduğu gerçeği yüzümüze vuruldu. image
 
ECMEL BAŞKAN PERDEYİ İNDİRDİ
Takımı sahadan çeken İstanbulspor'un Ecmel başkanı perdeyi aşağı indirince gerçek kabak gibi ortaya çıktı; bu federasyonla yürünemeyeceği gerçeği. 
 
Türkiye'de futbol iklimi her zaman tuhaftı ama işler çığrından hiç bu kadar çıkmamıştı. Kulüpler ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi büyük bir savaş halinde. Çoğunluk bu işi kişiselleştirmiş durumda ve gerçek anlamda bir kin besliyor. Büyükekşi de geri adım atmıyor. Aylardır bu durum böyle.
 
Cezalar, yaptırımlar, atamalar, kararlar kimsenin umrunda değil artık. Bu federasyon otoritesini tamamen kaybetti. Bir çıkış yolu kalmadı artık.
 
PARAYI VERİP CEZAYI KALDIRDI! BU SİSTEM AÇIĞI...
Stada girmesi yasaklanan Ertuğrul Doğan 'parasını öder girerim' diyor ve 45 günlük ceza karşılığı 450 bin TL vererek TFF ve kurulları ile alay ediyor. Doğan'ın mı suçu bu? Hayır bu bir sistem açığı. Başkan bunu kullanıyor. Federasyon yok hükmünde.
 
Önümüzde taşan bardağı kıracak bir derbi var. İşler geri dönüşü olmayan bir yere varabilir. Hem Galatasaray, hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu için hayati bir döneme Pazar günü girebiliriz. 
 
Bütün sağduyu mesajları sahte.
Herkes bir kurban arıyor ve Türk futbolu inanılmaz bir çöküşün içine çekiliyor git gide. Tünelin ucundaki kapı kapalı. Buradan çıkış için o kapıyı Mehmet Büyükekşi açmalı. 
 
Ümit Genç - SÖZCÜ

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR