Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAĞITHANE TOKİ İHALESİNDE REKOR
KAĞITHANE TOKİ İHALESİNDE REKOR
TOKİ’nin İstanbul Kağıthane’deki Arıcılar arsasının ihalesine 527 milyon TL’lik teklif geldi. Yüzde 60 oranında kamu payına denk gelen teklif, TOKİ tarihinde bir rekor oldu.
24 Temmuz 2017, 12:56

 

Toplu konut İdaresi’nin (TOKİ) Kâğıthane Arıcılar arsasına yüzde 60 kurum payı ile rekor teklif geldi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Bu teklif sektörümüzün Türkiye ekonomisine olan güveninin açık bir göstergesidir” dedi.TOKİ’nin İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde, ‘Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı’  modeliyle satışa çıkardığı 40 bin metrekarelik arsanın satışı ihalesine teklifler verildi. Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle satışa çıkarılan arsanın, ‘arsa satış karşılığı idare payı geliri’ yüzde 60 oldu.

Yüzde 60’lık pay, TOKİ’nin tarihinde rekor oldu.

Yüzde 60 idare payının ilk kez verildiğini söyleyen TOKİ Başkanı Turan, idare payı gelirinin 316 milyon 200 bin TL olduğunu söyledi. Yapılan bu rekor teklif ile firmaların göstermiş olduğu yoğun ilginin, ülke ekonomisi göstergeleri adına da olumlu bir gelişme olduğunu belirten Turan, “İdare payı olarak teklif edilen yüzde 60’lık oran idaremiz tarihinde bir ilk ve rekor bir orandır. Bu rekor ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu ve yatırım yapılabilir güvenli bir liman olduğunun göstergesidir. Bu rekor teklif Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesidir” dedi.

image

İstanbul Kâğıthane 7755/4, 7756/2 ve 7756/3 parsellerde bulunan arsa ihalesine ilgili firmalar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirten Turan, “Satışa sunduğumuz arsanın ilk ihalesine ilgili 14 firma katılıp teklif verdi. İkinci oturuma ilgili altı firma katılıp sözlü teklif verdi.Sözlü tekliflerden sonra yazılı teklifleri ilgili iki firma yaptı. Yazılı teklifte en yüksek miktarı 527 milyon bedelle Güney Gayrimenkul & Başyapı İnşaat & Elit Vizyon Yapı iş ortaklığı verdi” dedi.

TOKİ’nin kendi finansal kaynağını oluşturduğuna dikkat çeken Turan, “Arsa satış karşılığı gelir paylaşımı modeli ile konut üretmek için finansal kaynak sağlıyoruz. Böylelikle dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımız için konut üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK İHALE YARIŞI

İlk oturumuna 14 firmanın katılıp teklif verdiği ihalenin İkinci oturumunda, Güney Gayrimenkul & Başyapı İnşaat & Elit Vizyon Yapı iş ortaklığı; Fuzul Yapı & İstanbul Teknik Arı İnşaat iş ortaklığı; Dağ Mühendislik; Yılmaz İnşaat, Seha İnşaat ve Artaş İnşaat & Bemay İnşaat & Aksoylar Enerji iş ortaklığı olmak üzere altı ilgili firma katılarak sözlü teklif verdi. Yazılı tekliflerin verildiği son oturuma ise, Güney Gayrimenkul & Başyapı İnşaat & Elit Vizyon Yapı iş ortaklığı ve Fuzul Yapı & İstanbul Teknik Arı İnşaat iş ortaklığı katıldı. En yüksek miktarı Güney Gayrimenkul & Başyapı İnşaat & Elit Vizyon Yapı iş ortaklığı verdi.Kaynak: TOKİ ihalesine rekor teklif geldi!

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR