Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YIKILACAK VİLLALARDA SUDİ ÖZKAN AYRINTISI
YIKILACAK VİLLALARDA SUDİ ÖZKAN AYRINTISI
Büyükçekmece'de belediye onaylı "ölüm villalarının" bulunduğu arazi kumarhaneler kralı Sudi Özkan'a ait çıktı. Rüşvet operasyonunda tutuklanan müteahhit Ali Gül ile Sudi Özkan'ın villa karşılığı anlaşma yaptığı tespit edildi.
25 Ocak 2024, 22:24
 
Büyükçekmece'de belediye onaylı " yıkılacak villalarının" bulunduğu arazi kumarhaneler kralı Sudi Özkan'a ait çıktı.
 
Rüşvetli ruhsat operasyonunda tutuklanan müteahhit Ali Gül ile Sudi Özkan'ın villa karşılığı anlaşma yaptığı ortaya çıktı.
 
        image
 
Büyükçekmece Belediyesindeki imarla ilgili konularda rüşvet iddiaları üzerine soruşturma başlatılmış ve tutuklamalar yapılmıştı.
18 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü Abdurrahim Çakır, mühendisler Ömer Faruk Apaydın, Burak Aldanmaz, Alper Kaymaz, Taylan Aksu, Serkan Kayasel ve müteahhit Ali Gül tutuklandı.
 
TEMELSİZ VİLLALARA RÜŞVETLİ RUHSAT
Soruşturma sonunda, 144 villadan oluşan 8.5 milyar lira değerindeki lüks  rüşvet karşılığı inşaat ruhsatı verildiği ortaya çıktı.
Bilirkişi raporuna göre, lüks sitenin inşaatında temel atılmamış, fore kazık çakılmamış, sismik kontrol yapılmamış ve rüşvetle ruhsat verilmişti.Yapı denetim firmalarından alınan sahte belgeler alınmıştı.
   
         image
 
VİLLA KARŞILIĞI ANLAŞMA
Soruşturma konusu olan o villaların yapıldığı arazi ise 1996'da Türkiye'yi terk ederek yurt dışında yaşayan, kumarhaneler kralı Sudi Özkan'a ait çıktı.Sudi Özkan, operasyonda tutuklanan ünlü müteahhit Ali Gül ile villa karşılığı anlaşma yapmıştı.Arazi sahibi Sudi Özkan bu anlaşma ile " yıkılacak villalarının" önemli bir bölümünün de sahibiydi.
 
SUDİ ÖZKAN KİMDİR?
Uzun yıllar sonra "ölüm villaları" ile ilgili adı ilk kez gündeme gelen Sudi Özkan, ilk kumarhanesini 1985'te İstanbul'da açtı. 1999'ta kumarhanelerinin sayısı 19'u buldu.
Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesinin ardından yurt dışına çıktı. Kendisine yurt dışına çıkmasını salık veren kişinin geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman MİT eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür olduğu öne sürüldü.
Mehmet Eymür, 2006'da Sudi Özkan'ın şirketlerinin de CEO'su olmuştu.
Türkiye'de kumarhanelerin kapatılmasının ardından milyonlarca doları yurt dışına kaçırdığı iddiaları ile gündeme gelen Sudi Özkan'ın vergi kaçırdığı tespit edilmişti.2003'te vergi barışı ile borçlarını taksitlendiren ve ödeyen Sudi Özkan sonrasında Türkiye'ye girebilmişti.
 
Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde arazileri bulunan Sudi Özkan, gayrimenkul yatırımcısı olarak da biliniyor.
 
15 ülkede 34 kumarhaneye, 18 birinci sınıf otele, enerji, eğlence ve konaklama sektörlerinde faaliyet gösteren çok sayıda şirkete sahip.Okul ve hastane bağışlarının yanı sıra hayır kurumlarına yaptığı katkılarla da tanınıyor.
Sudi Özkan'ın Büyükçekmece'de yaptırdığı ve kamuya bağışladığı Sudi Özkan Mesleki ve Teknik Lisesi adlı da bir okulu bulunuyor.Sudi Özkan, uzun yıllardır Karayipler'deki Saint Martin adasında yaşıyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR