Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY YÖNETİMİNDE RİVA ŞOK'U
GALATASARAY YÖNETİMİNDE  RİVA ŞOK'U
Galatasaray’ı ekonomik olarak rahatlatacak Riva gayrimenkul projesi ihalesini kazanan ortaklık sözleşmeyi imzalamadı. Şimdi top 226 milyon lira daha az gelir teklif eden Yılmaz İnşaat’ta
18 Ağustos 2017, 19:34
 
 
Galatasaray Spor Kulübü'nün İstanbul Riva'daki arsası için 15 Haziran 2017 günü düzenlenen ihaleyi kazanan Fema İnşaat & KLV İnşaat İş Ortaklığı belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamadı.
 
Bunun üzerine arazinin, en uygun ikinci teklifi sunan Yılmaz İnşaat'a ihale edilmesine karar verildi. Eğer anlaşma sağlanırsa, Galatasaray'ın alacağı para 180 milyon lira daha az olacak.
 
Emlak Konut GYO önceki gün gece yarısı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Riva ihalesiyle ilgili açıklama yaptı. İhaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret ve KLV İnşaat iş ortaklığının 15 Ağustos'a kadar imzalanması gereken sözleşmeyle ilgili yükümlülüğünü yerine getiremediği duyuruldu.
 
DAHA AZ PAY TEKLİF ETTİ
Bunun üzerine, işin en iyi ikinci teklifi sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret'e ihale edilmesine karar verildiği belirtildi. Fema İnşaat & KLV İnşaat ortaklığının gelir taahhüdü 3 milyar 100 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 38, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1 milyar 178 milyon liraydı. Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret'in ihalede verdiği teklif, arsa satış karşılığı toplam geliri 3 milyar 808 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 25, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri ise 952 milyon lira olmuştu. İki teklifin arasında ise şirket payı tarafında 226 milyon lira fark bulunuyor. Şirket payının yüzde 20'sinin Emlak Konut'un, yüzde 80'inin ise Galatasaray'ın olacağı dikkate alındığında, kulübün kasasına 180 milyon lira daha az gireceği görülüyor. Yılmaz İnşaat yetkililerinin sözleşme imzalamaya sıcak baktığı ve dün konuyla ilgili olarak Emlak Konut GYO'nun Ataşehir'deki merkezinde görüşmeler yaptığı öğrenildi.
 
ÜÇÜNCÜ ALIRSA…
Emlak Konut GYO, eğer Yılmaz İnşaat ile sözleşme imzalayamazsa, bu defa en iyi üçüncü teklifi veren Makro İnşaat & Timur Gayrimenkul (Nef) ile masaya oturacak. İki firma toplam 3 milyar 484 milyon lira gelir, yüzde 25 şirket payı ve 871 milyon lira şirket payı toplam geliri teklif etmişti. Eğer ihale, Makro & Nef'e kalırsa birinci ile üçüncü teklif şirket payında 307 milyon lira fark bulunduğu dikkate alındığında Galatasaray, 245 milyon lira daha az gelir elde etmiş olacak.
 
1985'ten bu yana faaliyet gösteren Yılmaz İnşaat, otoyol, havalimanı ve konut projelerinin yapımını üstlendi. KİPTAŞ ile birlikte Maltepe'de 626 konutluk Fuaye Süreyyapaşa projesini hayata geçiren şirket, hali hazırda Emlak Konut Ayazma Evleri'nin inşaat çalışmalarını yürütüyor. Merkezi Sancaktepe'de yer alan Yılmaz İnşaat'ın 1 milyon 550 bin lira ödenmiş sermayesi bulunuyor.
 
PROJE NE ZAMAN GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
 
1 milyon metrekarelik Riva arazisinin 869 bin 522 metrekaresi konut alanı üzerine yaklaşık 2 bin konut yapılması planlanıyor. Yılmaz İnşaat, eğer Emlak Konut GYO ile sözleşme imzalarsa, yapı ruhsatı almak için belediyeye başvuracak. Yasa gereği, ruhsat alınmadan satış yapılamadığı için projenin en erken 2018 yılının ilk çeyreğinde görücüye çıkması bekleniyor. Böylece Galatasaray Spor Kulübü'nün kasasına en erken 2018'in ilk yarısından itibaren para girişi sağlanmış olacak. Ödemeler, gerçekleştirilen satış miktarına göre aylık olarak Galatasaray'ın kasasına yatacak.
 
Anlaşmaya göre, kulüp 508 milyon liralık alacaklarını teminat verip banka borçlarını kısmen kapattı. Bu teminat, alınacak paydan düşülecek. Proje tamamlandığında mülkler elde kalırsa iki seçenek bulunuyor. Ya ihaleyi alan firma gayrimenkulleri satın alacak, ya da Emlak Konut GYO ve Galatasaray, alacaklarına karşılık mülkleri devralacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR