Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZEKERİYA ÖZ'ÜN SERVET GAYRİMENKULLERİ
ZEKERİYA ÖZ'ÜN SERVET GAYRİMENKULLERİ
Şişli'de belediye görevlilerinin dikkati sayesinde eski savcı ve FETÖ firarisi Zekeriya Öz'ün avukatının üzerine görünen iki dairenin darbe girişimi sonrası başkasına devredilmesi önlendi.
19 Ağustos 2017, 11:34
 
Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın ölümünden ardındaki sır perdenin aralanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
 
Keten İnşaat’ın sahiplerinin gözaltına alınmasının ardından gözler Şişli ilçesinde iskân alınamayan kaçak inşaatlara çevrildi.
 
Şişli’deki kaçak inşaatlardan biri Zincirlikuyu Mezarlığa arkasındaki 40 katlı İstanbloom isimli proje.
 
Kaçak katları olduğu için iskân alınamayan projede sürpriz bir ismin iki dairesinin olduğu ortaya çıktı.
 
image
 
Zekeriya Öz avukatına teslim etmiş
 
Daire fiyatlarının 1 milyon ila 5 milyon arasında olduğu projede iki dairesi bulunan kişi ise Fetö'den aranan yurtdışına kaçan Ergenekon kumpasçısı Zekeriya Öz’den başkası değil. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan bir gün önce Türkiye’den kaçan Öz’ün gayrimenkulleri avukatının üzerine yaptığı belirlendi. 8 Kasım 2013 tarihinde alındığı görülen iki daire üçüncü şahıslar üzerine devir yapılmak istenmiş.
 
Belediye personeli fark etti
 
15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra iki daire Aktaş tarafından başka kişilere devir edilmek istenmiş ama belediye personelinin dikkatiyle bunun engellendiği öğrenildi. Devir dilekçesinde Tayfun Aktaş’ın ismini gören belediye personeli durumu birim müdürlerine bildirdi.
Devir işlemlerinin usulsüz olduğu gerekçe gösterilerek iki dairenin başka isimlere devredilmesinin önüne geçildi. Aktaş 26 Ağustos’ta gözaltına alındıktan sonra mallarına tedbir koyuldu. Bu mallardan biri de İstanbloom projesinde bulunan 37-38 numaralı iki daire.
 
'Tatili Öz'ün ödediğinin belgesini istediler'
 
Aktaş son olarak Dubai tatiliyle ilgili 70 bin doların Zekeriya Öz tarafından ödendiğine dair Ali Ağaoğlu’ndan sahte belge isterken şirket kameralarına takılmıştı.
Ağaoğlu’nun çalışanı o tarihte şöyle ifade vermişti: Aytaç Ocaklı, Öz’ün Dubai’deki Ağaoğlu tarafından yapılan tatil masraflarının haberi üzerine bulunduğumuz salonda bizden bu durumu yalanlamamızı istedi.
Ocaklı ve Aktaş, parayı da Öz’ün ödediğine ilişkin bizden belgeyi istedi. Kendilerine yardımcı olamayacağımızı söyledim. Ağaoğlu da bu talebi kabul etmedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR