Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KENTSEL DÖNÜŞÜM'ÜN BÜYÜK SORUNU
KENTSEL DÖNÜŞÜM'ÜN BÜYÜK SORUNU
Kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli finansman sorunlarına dikkat çekerek faizsiz konut kredisi desteği istedi.
22 Kasım 2021, 20:36
 
Avcılar Belediye Başkanı Hançerli '' Kentsel Dönüşüm '' için sıfır faizli finansman önerisi sundu
 
Türkiye kentsel dönüşüm projeleri ile riskli yapı stokunu yenileme çalışmalarına devam ederken her an büyük bir depremin vurma riskinin son derece yüksek olduğu İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri aynı zamanda hayati bir önem taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı toplantısının ikinci birleşimi de kentsel dönüşüme ayrıldı. 
 
Düzenlenen meclis toplantısında söz alan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinerek şu anda projelerin ekonomik sorunlar nedeni ile yavaşladığı uyarısında bulundu. “Kentsel dönüşümde sıfır faizli finansmana dayalı bir dönüşüm modelini hayata geçirelim” çıkışında bulunan Hançerli önemli açıklamalar yaptı. 
 
Hançerli yapmış olduğu konuşmasında “Avcılar’da kentsel dönüşüm konusunda önemli mesafe kat ettik. 1600 binayı kentsel dönüşüme soktuk. Daha dönüşmesi gereken binalar var. Avcılar halkı dönüşüm istiyor. Sadece Avcılar’da değil, tüm İstanbul’da 1 milyona yakın konutun yenilenmesi gerekiyor" diyerek kentsel dönüşümün aciliyetine vurgu yaptı.
 
Döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle kentsel dönüşüm maliyetlerinde de yükselişler yaşandığını belirten Hançerli kentsel dönüşüm projelerine özel olarak sıfır faizli finansman modelinin hayata geçirilmesi gerektiğininin altını çizdi. 
 
Hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yıl başında yapılan yasal düzenleme ile kentsel dönüşüm konut kredisi limiti 200 bin liraya çıkarılmış, kentsel dönüşüm konut kredisi faiz desteği de 400 baz puana çıkartılmıştı. Şu anda en düşük faizli kentsel dönüşüm konut kredisi desteğini yüzde 0.89 faiz oranıyla Vakıfbank tarafıdan verildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR