Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM’UN SORUNU KONUTLAŞMADIR
BODRUM’UN SORUNU  KONUTLAŞMADIR
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet ArasÇevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plan değişiklikleri yapılarak "Rezerv Konut Alanı" olarak ilan edildiğini, yapılan bu değişiklikle bu alanların ileride yapılaşmasının önünün açıldığını söyledi.
18 Ekim 2022, 16:04
 
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, basına yaptığı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Bodrum'un farklı noktalarında bulunan plan dışı alanlarda 
plan değişikliği yapılarak askıya çıkarıldığını söyledi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
“Bildiğiniz gibi Ortakent’te 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alan, kentsel ağaçlandırılacak alan, sosyal donatı alanları veya eğitim alanları gibi bazı bölgeler, plan değişikliği yapılarak imara açılmıştı. Özelleştirme yoluyla satışa çıkarılması söz konusuydu. Biz bununla ilgili itirazlarımızı yapmıştık. Hukuka başvurduk, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.
 
image
 
Özelleştirme İdaresi henüz satıştan vazgeçmiş değil.
Bunun gibi şimdi 2 bölge daha askıya çıktı. Bunlardan bir tanesi plan dışı olan Ortakent’te 200 dönüme yakın bir alan. Ayrıca Türkbükü’nde 55 dönüm bir alan. Türkbükü’ndeki alan 1/100 binlik planda resmi kurum alanı, sosyal donatı alanları idi. Ortakent’teki ise tamamen plan dışı bir alandı. 1/100 binlikte ağaçlandırılacak alan lejantını taşıyordu. Şimdi ikisini de rezerv konut alanı olarak ilan ederek, 5 bin ve 1000'lik plan değişiklikleriyle askıya çıkarttılar. Biz tabi ki itirazlarımızı yaptık, eğer itirazlarımız kabul edilmezse yine yargı yoluna başvuracağız.” dedi.
 
“BODRUM’UN SORUNU TURİZM DEĞİL, KONUTLAŞMADIR”
Bodrum’un daha çok konutlaşmaya ve nüfus arttırıcı müdahalelere kesinlikle tahammülünün kalmadığını dile getiren Başkan Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bodrum’da bir kapasite fazlası var zaten. Yarımada’nın taşıma kapasitesinin üstünde yapılaşma var. Bunu da arttıracak bu türlü müdahalelerden uzak durmamız gerekiyor. Ama bunlar gibi bize sorulan birçok hazine parseli var. Anlaşılan buralarda plan değişiklikleri yapılmak isteniyor. Eğer Yarımada’nın taşıma kapasitesinin üzerine çıkılmaya devam ederse Bodrum yaşanamayacak bir hale gelecek. Bodrum’un sorunu turizm değil, konutlaşmadır. Bodrum gibi yerlerde aşırı nüfus, turizm ekonomisini etkiler. Çünkü trafik gibi, çevre sorunları gibi, altyapı sorunları gibi sorunlar artık baş edilemeyecek hale gelir. Hiçbir turist de böyle bir kentte tatil yapmak istemez.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR