Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOKİ İLK EVİM KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?
TOKİ İLK EVİM KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi ile alakalı yeni açıklamalarda bulundu. TOKİ sosyal konutlar için kura ve teslim tarihi açıklaması yapan Bakan Murat Kurum başvurulara ilişkin net rakamları da açıkladı.
4 Kasım 2022, 18:08
 
TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında 250 bin adet sosyal konut için başvurular tamamlandı. Bu başvurulara ilişkin kesin rakamları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaparak duyurdu.image
 
SOSYAL KONUT İÇİN KAÇ GEÇERLİ BAŞVURU YAPILDI?
TOKİ sosyal konutları için başvuru rakamlarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “1,5 aylık bir süreçte TOKİ sosyal konutlar için 8 milyon vatandaşımız başvuruda bulundu. Bu başvurular içerisinde geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324 olmuştur. 5 milyondan fazla vatandaşımız sosyal konut satın almak için kura çekimlerine katılacaktır. Bizi en çok memnun eden ise gençlerimizin bu projeye sahip çıkmasıdır. 2 milyon 30 bin 277 gencimiz TOKİ sosyal konut başvuru yapmıştır. En çok başvuru yapılan il ise İstanbul olmuştur.” dedi.
 
image
 
KURA VE TESLİM TARİHİ AÇIKLAMASI
TOKİ sosyal konut kuraları ile teslim tarihlerine dair de açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Henüz başvuru süreçleri devam ederken geçtiğimiz hafta sosyal konutların ilk temellerini attık. 17 ilde yaklaşık 6 bin konutun inşaat çalışmaları başladı. Kuralarımızı da bir an önce çekeceğiz. Kura çekimleri noter huzurunda olacak ve herhangi bir adaletsizliğe meydan verilmeyecektir. Kura çekimlerinin tamamı Mart ayına kadar sona erecektir. Ardından ise söz verdiğimiz gibi 2 yıl içerisinde 250 bin adet sosyal konut inşa edip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
ARSA VE İŞYERİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında yer alan işyeri ve arsalar için de başvuru rakamları belli oldu. Buna göre İlk İşyerim projesi kapsamında 10 bin işyeri kontenjanı bulunurken başvuranların son sayısı 65.852 kişi oldu. TOKİ’nin arsa projesinde ise 1 milyon adet arsa için 707.497 başvuru yapıldı. Bu başvurular 7 Kasım tarihine kadar devam edecek ve ardından onların da kura çekimlerine başlanılacak.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR